Acompanyament i assessorament

Acompanyament i assessorament 2021-01-14T12:52:31+00:00

Des de Coop Maresme, us volem acompanyar en el procés de constitució (o transformació) de la vostra entitat o projecte a una cooperativa. Per això, oferim acompanyaments diversos depenent del punt en què es trobi el vostre projecte:

a) Acompanyament en la constitució

L’assessorament a la constitució es realitza quan un grup de persones s’estan plantejant constituir un projecte dins l’economia social i solidària. Cada organització és un món, però hi ha aspectes a resoldre que són iguals per totes les cooperatives (número mínim de socis, mínim capital social a aportar…). És important conèixer que hi ha diferents tipus de cooperativa i hi ha especificacions per a cada una a nivell legal, per tant, s’ha d’estudiar cada cas i escollir la fórmula que més s’escaigui a cadascú. Des de l’Ateneu s’acompanya en aquest procés.

Si ets emprenedora, consulta aquí el dossier que hem elaborat per a tu. Conté informació sobre: què és una cooperativa, com elaborar el pla d’empresa i com constituir la teva empresa cooperativa.

b) Acompanyament en la transformació

Sovint, no tot es crea de zero. Freqüentment es dóna la situació de que professionals o organitzacions que ja treballaven com a autònoms, societats limitades, SCP o associacions, volen fer el salt i transformar-se en cooperativa.

Si ja tens un negoci en marxa i t’interessa transformar-lo en cooperativa consulta aquí el document sobre com passar una SCP a una cooperativa.

Si ets autònom, tens una societat limitada o formes part d’una associació i ens vols fer alguna consulta, contacta’ns aquí i t’informarem sobre les possibilitats que existeixen.

c) Acompanyament en la consolidació

Si ets una cooperativa o una entitat d’economia social i solidària i vols consolidar la teva activitat dins el sector, t’ajudarem a fer-ho possible. Amb l’ajuda de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme podràs millorar les teves relacions dins la xarxa de cooperatives, augmentar la visibilització del teu negoci o inclús replantejar el model de negoci de la teva entitat.

Sol·licita el teu acompanyament!

Registra’t aquí!

Actuem!