Entitats agrupades

Entitats agrupades 2021-03-11T11:28:32+00:00

Coop Maresme està impulsat per un conjunt de sis entitats agrupades, encarregades d’establir òrgans de gestió i governança amb la finalitat d’aconseguir la gestió més eficaç, transparent i justa per aquesta iniciativa. Aquestes entitats són molt diverses sectorialment, però totes varen ser fundades i treballen sota els valors propis del cooperativisme i l’economia social i solidària.

CLACK AUDIOVISUAL

Clack Audiovisual, SCCL és una empresa cooperativa de treball sorgida de Clack Produccions Culturals. La seva prioritat és la producció de documentals de televisió en el camp de les ciències socials. En els últims anys ha produït documentals diversos, així com el projecte escènic documental Peiró 42, estrenat a Mataró l’octubre de 2017 i a Argentona i Barcelona l’octubre de 2018.

També relligat amb l’àmbit del documental, Clack organitza actualment al Cafè de Mar de Mataró -on té la seu dins el viver d’empreses d’economia social- el cicle ‘El Documental del Mes’, impulsat per DocsBarcelonadelMes, on cada segon dimecres de mes es projecta un llargmetratge documental de temàtica social, després del qual es du a terme una taula rodona relacionada amb el tema de la pel·lícula. Clack treballa estretament amb altres cooperatives del territori, institucions locals com Tecnocampus Mataró-Maresme, els Ajuntaments de Mataró i Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya o empreses d’àmbit nacional com Enderrock, Planeta, Angel Editorial i El Periódico de Catalunya així com multitud d’iniciatives culturals com el festival Poesia i +, el Mataró, Cruïlla de Cultures o ‘Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Al llarg del 2018 Clack ha desenvolupat accions de comunicació de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme en el marc de la XES Mataró.

FACTO ASSESSORS

Cooperativa de treball associat especialitzada en serveis de gestoria/assessoria, consultoria i formació a empreses cooperatives i organitzacions de l’economia social i solidària (ESS). Treballem des de la proximitat, la qualitat i la responsabilitat perquè les entitats puguin assolir els seus objectius. Volem impulsar les iniciatives de l’ESS, sigui acompanyant els projectes en els estadis inicials, sigui en els processos de creixement i consolidació.

Durant el 2017 hem acompanyat a més de 50 projectes de l’ESS.

Disposem d’un catàleg propi de formació que té com a objectiu donar resposta a les necessitats d’emprenedores i iniciatives de l’ESS, així com a entitats i empreses socials que vulguin aprofundir en aspectes de la gestió. Oferim diferents mòduls que engloben accions formatives que adaptem a les característiques i necessitats de les assistents. Treballem la formació a partir d’una metodologia activa amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament de les competències vinculades tant a l’emprenedoria, com a l’impuls, la gestió i la millora d’iniciatives d’ESS.

Facto ha assumit els acompanyaments i la formació tècnica a l’Ateneu Cooperatiu del Maresme el 2017 i el 2018.

FUNDACIÓ MARESME

La darrera entitat agrupada a Coop Maresme és la Fundació privada el Maresme pro persones amb discapacitat intel·lectual, una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies.

La Fundació, constituïda el 28 de novembre del 1994 continuant la tasca iniciada l’any 1966 per l’associació Patronat pro persones amb disminució psíquica del Maresme, procura donar resposta a les necessitats i demandes d’aquest col·lectiu organitzant una àmplia xarxa de serveis i centres que ofereixen una atenció amb continuïtat.

FUNDACIÓ UNIÓ DE COOPERADORS

Entitat privada participada per l’Ajuntament de Mataró i la Unió de Cooperadors de Mataró, que té per objecte la defensa i promoció de l’economia social en l’àmbit local de la ciutat de Mataró, català i a nivell internacional, mitjançant la realització d’actuacions de formació, informació, assessorament i estudi.

A partir de la memòria històrica, la Fundació esdevé una eina de futur, per treballar al costat de les cooperatives i les entitats d’economia social de la ciutat, i també per aportar un nou nòdul solidari en la xarxa d’economia social catalana.

Una de les línies de treball que porta a terme la Fundació per a la consecució d’aquests fins és el Foment de l’economia social: recolzament, assessorament i formació a les empreses i entitats d’economia social. A la darrera edició de l’Ateneu la Fundació ha assumit la sol·licitud i coordinació del projecte, assumint un gran volum d’activitats de tots els eixos d’actuació.

L’ESBERLA

Les principals accions que hem dut a terme en els darrers anys pel que a fa a  l’acompanyament i el foment del cooperativisme han estat: Tallers vivencials d’economia social i cooperativisme dins les aules de formació professional del Maresme, per l’Ateneu cooperatiu del Maresme 2017. L’Esberla juntament amb la Federació de cooperatives d’ensenyament i Hobest SCCL hem impulsat les primeres proves pilot de les Cooperatives de joves a Barcelona i Sabadell, un projecte originari del Quebec. Les Cooperatives de Joves son un projecte formatiu d’apoderament juvenil a partir de la creació d’una cooperativa autogestionada per les pròpies joves. És una experiència d’emprenedoria cooperativa que permet als i les joves viure l’experiència d’aprendre a gestionar una empresa cooperativa, desenvolupar la seva autonomia, iniciar-se en la gestió empresarial cooperativa, preparar-se pel món laboral i desenvolupar-se professionalment.

El 2018 hem liderat l’eix d’educació de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme duent a terme les següent accions: Detecció de necessitats formatives del professorat d’ESO, batxillerat i FP, 20 hores de formació homologada al professorat per treballar economia social i solidària fins les aules, elaboració d’una “Guia didàctica de l’economia solidària i el cooperativisme per al professorat”.

MUSICOP

Cooperativa de músics i educadores que gestionem Escoles Municipals de Música, desenvolupem projectes de música i comunitat , oferim assessorament de projectes i formació en el món educatiu i creem produccions artístiques. La nostra missió és crear, desenvolupar i gestionar projectes educatius, socials i culturals en l’àmbit musical que contribueixin al desenvolupament cultural i artístic comunitari. La creativitat, el treball en equip, el desenvolupament personal i organitzacional i l’emprenedoria són alguns dels valors que defineixen el nostre equip, que compta, a més, amb una àmplia experiència en formació docent, gestió, implementació i acompanyament de projectes. Treballem amb organitzacions del món educatiu a partir de propostes de formació i acompanyament i creixement personal i organitzacional per escoles, professorat, equips docents i equips directius dels centres.

Dissenyem i oferim propostes formatives perquè les organitzacions tinguin els recursos necessaris per reconèixer i optimitzar tot el seu potencial. Musicop ha col·laborat al llarg del 2018 amb diverses activitats de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme: donant a conèixer el funcionament cooperatiu en diverses activitats de sensibilització.