Mas Branca; agrikultura social

Mas Branca; agrikultura social 2019-07-08T10:40:50+00:00

Què és Mas Branca?

El nostre nom i la nostra imatge evoquen un arbre. Les arrels representen persones i valors. El tronc és la idea genèrica de la vida rural que va donant les diverses branques. Com més arrels hi hagi, més branques tindrà el nostre arbre essent un projecte obert a totes les persones afins.

La branca principal és la producció agrícola. Som ja la 4a generació de pagesos conreant verdures i hortalisses de proximitat que venem 3 dies a la setmana en els mercats de Mataró i a través de l’agrobotiga a la nostra masia. Els nostres preus són molt accessibles perquè creiem que tothom ha de tenir dret a una alimentació saludable i de qualitat.

La segona branca és la Ludopedagògica. En un espai privilegiat oferim tallers i cursos en contacte amb la natura i el mon rural orientat a totes les edats i sobretot a tots els col·lectius. Des de conèixer llavors i plantes fins a tallers de teatre, història o idiomes.

Una altra branca és la de la Cultura i Turisme Rural. T’agradaria allotjar-te en una masia de més de 400 anys, conèixer alguns dels seus secrets i moments històrics a més a més de la visa a Pagès?. La casa també té un celler històric on es poden realitzar reunions i conferències. Això és Mas Branca, un projecte obert per participar, provar i assaborir.

Perquè vàreu decidir ser cooperativa?

Nosaltres optem pel model de cooperatives, perquè estem convençuts solo cooperant podem plantar cara a les crisis econòmiques, les desigualtats i inseguretats socials i al canvi climàtic. Així amb la nostra cooperativa, no només volem produir i vendre fruita i hortalisses de KM 0, sinó també promoure el cooperativisme, l’economia social i solidària i la vida rural.

Quins són els valors de la vostra cooperativa?

Som agriKultura social! En Josep és agricultor i ha treballat al camp i als mercats tota la seva vida. Aporta la experiencia de 4 generacions d’agricultors que han cultivat les terres de la font del Pericó.

La Claudia és historiadora i politòloga. Compta amb més de deu anys d’experiència en el sector de l’educació i la cultura, sobretot en l’organització d’intercanvis i viatges educatius.

La nostra passió pel món rural i per la història, ens uneix per tirar endavant el projecte “Mas Branca”. Estem molt motivades i busquem noves sòcies perquè sabem que es necessita moltes mans per a portar a terme una idea com la nostra.

Els valors de la nostra cooperativa són: proximitat, sostenibilitat, intergeneracionalitat i culturalitat.

Quin és el somni de la vostra cooperativa? 

Acabar amb les desigualtats i explotacions. Viure literalment com un arbre, lliure i solidari dins del col·lectiu del bosc.

“Cooperativa rural d’agrikultura social”

Mataró, Maresme, Catalunya

Sector: Alimentació

Nº de socies: 2

Data constitució: Agost 2018

Informació de contacte:

Web “Mas Branca”