Tallers i formacions d’ESS per a centres educatius

Vols oferir una activitat relacionada amb l’economia social i solidària al teu centre educatiu? Des de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, t’oferim una serie de tallers i activitats gratuïtes per a complementar la formació dels teus alumnes.

Què oferim?

Tallers d’introducció a l’ESS i Cooperativisme

Sessió dinàmica en què s’introduirà als alumnes al model cooperatiu. Durant la sessió s’explicaran els valors i principis del cooperativisme, quins són els trets diferencials de les empreses cooperatives, com funcionen i es posaran exemples reals d’empreses cooperatives.

Ruta de l’Economia Solidària a Mataró

Proposta vivencial, coneixent de primera mà les iniciatives i escoltant les experiències dels seus socis en primera persona. El fet a més que tingui format de ruta i impliqui el desplaçament o mobilitat de les participants d’un punt a un altre permet, alhora, uns minuts de recés per pensar en allò experimentat, escoltat o sentit. Es recomana fer una sessió posteriorment en format taller a l’aula o al centre educatiu per a consolidar coneixements i permetre una bona formació introductòria al món del cooperativisme i l’economia solidària.

Constitució de Cooperatives d’Alumnes

Sessions col·lectives i individualitzades dirigides a la creació de cooperatives d’alumnes. Les sessions han de permetre acompanyar els alumnes de primària i/o secundària en el procés de creació d’una activitat de manera cooperativa. Les sessions han d’englobar la constitució i creació d’una marca, l’elecció de càrrecs, realització de l’activitat, resultats i distribució d’excedents, si escau. Aquestes accions aniran acompanyades de dinàmiques per viure els valors cooperatius i formació per al professorat.

Descobreix tota la informació sobre aquestes inciatives aquí.

A qui ens dirigim?

-Alumnat d’ESO
-Alumnat PFI
-Alumnat Batxillerat
-Alumnat Cicles Formatius

Per a més informació, pots enviar un correu electrònic a coordinacio@coopmaresme.cat o trucar al 93 576 87 39.