#Vermutcoop a Cabrils per un model empresarial responsable i cooperatiu

Co-organtizem la primera edició del Vermut Coop, on vam compartir experiències i pràctiques cooperatives reals en sectors diversos, a fi de mostrar que són un model replicable en ple rendiment, una realitat existent a la comarca, una bona eina d’autoocupació i una alternativa a l’emprenedoria individual.

El cabrilenc, Domi Muñoz de la cooperativa Grup Disseny Cabrils, va destacar l’autogestió de les cooperatives envers la gestió jeràrquica dels models empresarials predominants. Miguel Moreno, de la cooperativa Looky Produccions, va exposar els avantatges de les xarxes de suport mutu i confiança que es creen entre les cooperatives, tant del mateix àmbit com entre sectors dispars, en contra de la competència general del mercat. Amy Wilman de Coop de Pedal, projecte d’eco-missatgeria i sensibilització envers la mobilitat sostenible, va remarcar un dels principals factors que els està duent a la constitució en cooperativa: la creació d’un model d’autoocupació de qualitat per posar la llavor en la dignificació dels sous d’alguns gremis, com és en el seu cas, el de la missatgeria.

Musicop, cooperativa que gestiona un gran nombre d’escoles de música i projectes comunitaris d’arreu de Catalunya, va amenitzar la trobada amb una actuació musical a càrrec d’alumnes de l’escola de música de Cabrils. Georgina Blanch, sòcia de la cooperativa, va remarcar que per desenvolupar el projecte educatiu, com el cas de Musicop, no veien sentit en crear-lo d’una altra manera que no fos amb intenció cooperativa i amb valors com el treball en equip.

Amb la voluntat de descentralitzar l’activitat de l’Ateneu i arribar arreu de la comarca, l’esdeveniment es va dur a terme a la vila de Cabrils, concretament al seu centre cívic “La Fàbrica” el passat dissabte 12 de maig i va comptar amb la participació de Miguel Doñate,l regidor de Participació, Transparència i Regeneració institucional de l’Ajuntament de Cabrils.

Des de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, creiem oportú realitzar aquestes jornades de sensibilització, per mostrar a tothom el cooperativisme, un model d’empresa que respon a uns principis democràtics i promou la participació de les persones que la integren, on decideixen si els beneficis es reinverteixen a la cooperativa o bé si es fa a parts iguals entre elles; a més a més són responsables, també a parts, iguals, dels riscos de la seva activitat, de l’arrelament i les sinergies al seu entorn i territori, i de la generació d’una ocupació de qualitat.

L’Ateneu Cooperatiu del Maresme és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i impulsada a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social de la comarca, amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d’economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat.