Arrenca el #MESSMataró parlant de municipalisme i economia social i solidària

Aquest dissabte ha donat el tret de sortida el “Mes de l’Economia Social i Solidària de Mataró (#MESSMataró)” parlant de municipalisme i economia social i solidària a la Plaça de la Muralla.

L’acte va començar amb una petita introducció del programa del #MESSMataró per part d’Eloi Aymerich (dinamitzador de l’acte i membre de la XES Mataró), un acte que pretén impulsar iniciatives de l’economia social i solidària, i sensibilitzar la població sobre els avantatges d’aquesta forma de pensar, treballar, viure i actuar.

Tot seguit, va començar la “Taula rodona: Municipalisme i economia social i solidària” que comptava amb tres convidats de luxe; Xavier Rubio de l’Ajuntament de Barcelona, Betlem Parés de l’Ajuntament de Manlleu i Òscar Rando de “Gats Baix” del Prat de Llobregat.

Va començar explicant la seva experiència Òscar Rando de GATS, qui va afirmar que “No creiem en la figura de l’emprenedoria. Quan no tinc feina i no tinc prestacions em dius que em faci emprenedor” . Tot seguit, Betlem Parés destacava la importància de localitzar aquells establiments amb valor de l’ESS, ja que moltes vegades es podia tractar de negocis familiars que realitzaven un treball que podria encaixar dins els valors cooperatius, però no tenien una forma jurídica SCCL. Per a finalitzar, Xavier Rubio ens va parlar de què realitzar un consum total de producte de l’ESS ja era una realitat i la importància d’incentivar aquest tipus de consum responsable en els nostres ciutadans.

Un cop explicada les experiències dels ponents, es va obrir el torn de preguntes als assistents els quals varen poder interactuar i debatre profundament amb els ponents.

Per a concloure l’acte, es va realitzar un vermut i un concert a càrrec de Musicop, organitzat per les companyes de XESMataró.

Els actes del #MESSMataró segueixen, el pròxim acte serà la “Jornada: La contractació pública responsable i l’economia social i solidària” amb la presència de Jordi Via i Amanda Ortega. Acte adreçat a prescriptor públics. Inscriu-te aquí: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWHpKVV-WJYzKqe1rx7o6goT-axZX88QNNnSdvar073ZGoeQ/viewform