Rècord d’assistència a la “Fira d’Entitats d’Economia Social i Solidària de Mataró”

La Plaça Santa Anna va acollir el dissabte 16 de Juny la “Fira d’Entitats d’Economia Social i Solidària”, una jornada que va aplegar gairebé un miler d’assistents que varen descobrir de primera mà experiències de l’economia social i solidària.

La  tercera edició de la “Fira d’Entitats de l’Economia Social i Solidària de Mataró”, va ser l’acte estrella de la segona setmana del “Mes de l’Economia Social i Solidària de Mataró – #MESSMataró”, un acte on les cooperatives i entitats de l’economia social i solidària de la ciutat, van donar a conèixer els seus productes, serveis i experiències a la ciutadania.

L’edició d’enguany comptava amb la presència de més de 25 entitats de la ciutat, que treballen amb valors de l’economia social i el cooperativisme. Entitats de diversos sectors com l’alimentació, artesania, intercanvi, comunicació, serveis professionals, subministres i molt més.

Com a novetat d’enguany es va presentar el “Passaport d’ESS”, un document que es podia omplir recorrent els estants, demanant el segell i un cop omplert s’entregava a l’organització per entrar en el sorteig d’un àpat al Espai Culinari Cafè de Mar.

La jornada va començar a les 17:00 amb la mostra d’entitats, mostra que va generar un gran interès entre els assistents i va permetre acostar els diversos productes i serveis de les entitats als mataronins. Mitja hora més tard, van entrar en acció els animadors “Danilo Facelli i Marc Rodríguez”, els quals van recórrer les parades de la fira amb el micròfon a la mà mentre entrevistant els expositors explicant els seus productes, serveis i experiències.

A les 18:30, va començar el “Tastet de cerveses artesanes” amb les companyes de Capfoguer. Un acte que va aplegar una vintena de persones, per a poder tastar la varietat de cerveses d’aquesta cooperativa de Santa Coloma de Gramanet.

Cap al vespre, arribava el torn de la festa i la rauxa amb les companyes de Godrac de Mataró. Una batucada i una cercavila cap a l’Espai Culinari de Cafè de Mar, va ser l’acompanyament que van tenir els assistents a la fira que volien celebrar el quart aniversari d’aquest espai gastronòmic referent. La festa va seguir amb un concert de “No somos tu rollo” i un fantàstic sopar d’entrepans per acomiadar el dia.

Des de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, volem agrair a totes les entitats participants en aquesta fira i als assistents, la gran involucració i interès. Però la cosa no acaba aquí, el #MESSMataró continua, descobreix ara els actes restants: