La XES Mataró presenta l’Ajut Pepa Maca 2018, ajut a la creació de noves cooperatives compromeses amb la transformació social.

Ahir amb motiu de la celebració del “Dia Internacional de les Cooperatives”, es va presentar l’Ajut Pepa Maca 2018 a Cafè de Mar. Un ajut amb una dotació de 3.000€ més una oferta formativa i d’acompanyament per a la constitució, per premiar la creació d’aquella nova cooperativa compromesa amb la transformació social.

La beca està impulsada per la Xarxa d’Economia Social de Mataró (XES Mataró) dins el marc del projecte de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.

La presentació de la beca va ser realitzada per Marcel Vilarós, membre de la XES Mataró i soci de Plataforma Blanc i Negre. Una presentació on va destacar l’elecció de la figura Pepeta Agramunt i Costa (Pepa Maca), treballadora del sector tèxtil i activista sindical que va liderar una destacada vaga a Mataró l’any 1945, en defensa del cobrament íntegre del salari acordat amb la patronal. Tot seguit, es van presentar els trets més destacables dels requisits i bases de participació, on els assistents van poder resoldre dubtes i descobrir amb més profunditat les prestacions d’aquest ajut.

Per a saber-ne més pots consultar la pàgina web on hi trobaràs les bases de participació i el formulari d’inscripció. També pots consultar el hashtag #PepaMaca2018.