Coop Maresme organitza una jornada sobre ESS adreçada a l’Administració Pública

El dimecres 25 d’octubre a Cabrils, Coop Maresme celebra la jornada ‘L’ESS, una estratègia local de transformació del territori’ adreçada a l’Administració Pública

El proper dia 25 d’octubre del 2022, al Centre Cívic de La Fàbrica de Cabrils, tindrà lloc la tercera edició de la jornada de promoció i impuls de l’economia social i solidària a nivell local. Sota el títol “L’ESS, una estratègia local de TRANSFORMACIÓ DEL TERRITORI”. 

Entre els convidats a la jornada hi haurà el Director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Josep Vidal, el Regidor d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Cabrils, Miguel Doñate, i membres de l‘ateneu Cooperatiu del Maresme (Coop Maresme). L’objectiu és que al llarg de la jornada es puguin aportar diverses mirades, des de la reflexió fins a experiències, per tal de facilitar l’impuls de l’ESS als municipis de la comarca del Maresme. 

Enguany al centre del debat 3 està en la transformació territorial de la comarca: la gestió de la terra, l’energia i la comunitat, a partir del coneixement d’experiències que ja estan en marxa en altres llocs de Catalunya. Entre aquestes hi haurà les aportacions de les cooperatives La Hidra (empresa per a la transformació urbana), Bosquerols (empresa per a la gestió forestal), Abarka (empresa per combatre el racisme mitjançant la cultura gastronòmica). 

A més, hi haurà la participació del projecte Banc de Terres de la Diputació de Barcelona, BATEC, un projecte d’intercooperació socioeconòmica d’entitats cooperatives i associatives, que treballa des de Barcelona per ser un referent en la transició energètica; els Serveis Locals del CEO del Maresme, l’Associació Cultural Casa Orlandai, i la Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC). 

La jornada també comptarà amb l’exposició fotogràfica produïda per la productora mataronina Clack SCCL, ‘Les persones a l’objectiu: una lluita per la transformació’.