Món educatiu

Món educatiu 2019-09-12T08:40:03+00:00

Vols oferir una activitat relacionada amb l’economia social i solidària al teu centre educatiu? Coop Maresme t’oferim diversos tallers i activitats gratuïtes per a complementar la formació dels teus alumnes.

Què oferim?

Tallers d’introducció a l’ESS i Cooperativisme

Sessió dinàmica en què s’introduirà als alumnes al model cooperatiu. Durant la sessió s’explicaran els valors i principis del cooperativisme, quins són els trets diferencials de les empreses cooperatives, com funcionen i es posaran exemples reals d’empreses cooperatives. Es tracta d’activitats d’una durada d’entre dues i tres hores al centre educatiu.

Ruta de l’Economia Solidària

Proposta vivencial, coneixent de primera mà les iniciatives i escoltant les experiències dels seus socis en primera persona. El fet a més que tingui format de ruta i impliqui el desplaçament o mobilitat de les participants d’un punt a un altre permet, alhora, uns minuts de recés per pensar en allò experimentat, escoltat o sentit. Es recomana fer una sessió posteriorment en format taller a l’aula o al centre educatiu per a consolidar coneixements i permetre una bona formació introductòria al món del cooperativisme i l’economia solidària.

Constitució de Cooperatives d’Alumnes

Sessions col·lectives i individualitzades dirigides a la creació de cooperatives d’alumnes. Les sessions han de permetre acompanyar els alumnes de primària i/o secundària en el procés de creació d’una activitat de manera cooperativa. Les sessions han d’englobar la constitució i creació d’una marca, l’elecció de càrrecs, realització de l’activitat, resultats i distribució d’excedents, si escau. Aquestes accions aniran acompanyades de dinàmiques per viure els valors cooperatius i formació per al professorat.

Formació per a professorat

En col·laboració amb el Moviment educatiu del Maresme realitzem diverses accions formatives adreçades al professorat. L’economia social i solidària (ESS) i el moviment cooperatiu són una alternativa real al model capitalista imperant. Aquest fet, juntament amb la importància creixent de l’educació transformadora, crítica i conscient, està fent que cada vegada més es vulgui treballar el cooperativisme dins les aules dels centres educatius.Ja són moltes arreu del territori i dels anys les cooperatives d’alumnes que s’han creat i han funcionat, convertint-se en un espai d’experimentació del treball cooperativitzat, la presa de de decisions col·lectiva, i l’aproximació a les pràctiques de l’economia social i solidària. Per això oirganitzem cursos i xerrades adreçades a professorat que vulgui incorporar aquesta perspectiva a l’aula.

Descobreix tota la informació sobre aquestes inciatives aquí.

A qui ens dirigim?

-Alumnat d’ESO
-Alumnat PFI
-Alumnat Batxillerat
-Alumnat Cicles Formatius

Si vols oferir un taller o formació als vostres alumnes, poseu-vos en contacte amb nosaltres trucant al 681 66 14 51 o enviant un correu electrònic a anna@coopmaresme.cat.

Actuem!