Aquí es coopera!

Aquí es coopera! 2019-10-07T12:58:42+00:00

La proposta d’acció formativa en el marc de Coop Maresme per a prescriptors té com a objectiu l’impuls del segell públic que reconeix l’assistència i el coneixement de la fórmula jurídica de la cooperativa. També l’activació d’un protocol de delegació dels projectes a les xarxes i eines del moviment cooperatiu.

Ens proposem donar continuïtat a les accions formatives i fidelitzar els projectes amb segell. Facilitant així l’augment de projectes de l’Economia Social i Solidària i enfortir-ne el seu desenvolupament.

La línia de treball té tres potes, la formació continuada per a prescriptors/es, el segell com a eina de reconeixement i visibilització de les gestories amb “complicitat cooperativa” (les que assisteixin a les formacions), i l’activació d’un protocol de comunicació, derivació, informació i acompanyament als projectes, que faciliti conèixer les eines i els agents al territori.

— — — —

Proposta formativa:

2 sessions de formació per les gestories a nivell comarcal durant el curs 2019. Les sessions tindran una durada aproximada de 4h i es duran a terme el mes de setembre.

SESSIÓ 1 

Règim laboral de les cooperatives:

• Règim jurídic dels projectes cooperatius i la diferència amb els mercantil
• Òrgans de govern
• L’organització
• La relació laboral de les persones sòcies
• La contractació del personal
• El Reglament de Règim Intern

SESSIÓ 2

La fiscalitat de les cooperatives:
• Marc legal i aspectes generals de la fiscalitat
• Impostos afectats
• Tipus de cooperatives
• Pèrdua de la protecció fiscal
• Cooperatives protegides i especialment protegides
• L’obligació de retenir
• Les deduccions de les persones sòcies

— — — —

A qui va dirigida?

Per a equips de gestories i assessories i, si s’escau, personal tècnic municipal vinculat a àrees de promoció econòmica, ocupació, assessorament empresarial, dinamització comercial, etc.

— — — —

Què proposem?

Potenciar el segell per a gestories i assessories, ​validat per les organitzacions del teixit cooperatiu, Aquest segell​ busca identificar públicament l’esforç en formació continua cooperativa per part dels prescriptors que s’hi vulguin adherir.

— — — —

Compromisos de les parts:

– ​Les Gestories i Assessories hauran de participar d’un mínim de dues formacions gratuïtes d’especialització durant el primer any. I amb posterioritat hauran de participar d’una formació anual​ ​i de caràcter gratuït, d’aprofundiment i reciclatge.

– ​Les Gestories i assessories es comprometen a donar a conèixer als projectes nous les eines de suport a l’impuls de projectes social existents​ ​(línies de subvenció i suport existents i eines de suport específiques disponibles), així com els espais d’intercooperació i visibilització del moviment cooperatiu que existeixen tant a nivell territorial (Punt d’assessorament de l’Economia Social i Solidària, Coop maresme, Xarxa d’Economia Solidària Local,…) com sectorial (XES, Federacions de Cooperatives, Sectorial de Cooperatives d’Iniciativa Social, Coop 57-Financoop).

– Coop Maresme que impulsen el Segell, facilitaran els materials per tal que els prescriptors i prescriptores tinguin la informació necessària i actualitzada per a dur a terme el punt anterior.

– Petit estand de cartró de Coop Maresme amb informació actualitzada

– Dossier d’enllaços i contactes

– Coop Maresme, mes les administracion públiques que s’hi vulguin acollir donaran a conèixer i difondran aquest segell i els seus adherits. ​A través per una banda d’una campanya de comunicació pública, i per altra banda, facilitant els contactes dels/les prescriptors participants, als projectes que s’adrecin a l’Ateneu o a qualsevol de les entitats i administracions públiques adherides: a través d’una pestanya al web, campanya a les Xarxes Socials, difusió als mitjans de comunicació, adhesiu Segell per als participants i segell digital.

CONTACTAR

Envia un correu electrònic a info@coopmaresme.cat i resoldrem els teus dubtes sobre les accions formatives de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.