Una mirada crítica i amb perspectiva de gènere a la comunicació audiovisual

Una mirada crítica i amb perspectiva de gènere a la comunicació audiovisual

Jornada sobre comunicació audiovisual sota la perspectiva de gènere i la diversitat a càrrec de Clack a l’aula màster del TecnoCampus, Mataró.

Data: 24 de novembre de 2022 de 17:00 a 20:00 hores.

Descripció:

Una mirada crítica i amb perspectiva de gènere a la comunicació audiovisual des de l’ESS

Taula rodona moderada per Marga Almirall, realitzadora i muntadora audiovisual, al voltant de la comunicació audiovisual amb perspectiva de gènere, que comptarà amb les següents ponents:

Raquel Marques (El Drac Màgic): Realitzadora de documentals i curtmetratges. Des del 2010, s’ha especialitzat en pedagogia de la imatge i en educació cinematogràfica des d’una perspectiva feminista.

Violeta Octavio (Bruna Coop / Campanya: “No ens truqueu”): cooperativa dedicada a explicar històries mitjançant l’audiovisual. Treballen amb els principis de l’economia social i solidària prioritzant les persones i les seves necessitats per davant del capital.

I Fila zero amb entitats destacades de la comarca. 

Descripció:

L’audiovisual representa una eina molt poderosa per a la creació de relats que reafirmen el poder hegemònic establert, però també pot sacsejar consciències i esdevenir motor de canvi social. Transmissió d’estereotips de gènere, jerarquies sexuals, rols de poder i la representació condicionada de la dona a l’audiovisual evidencia l’absència d’aportacions femenines i la manca de representacions dissidents amb els canons establerts.

Davant d’aquesta situació, creiem en la necessitat d’adoptar una mirada crítica amb perspectiva de gènere que permeti redefinir els principis socialment vàlids i universals que es veuen exclosos dins les formes de representació a la cultura de masses i que per tant, condicionen la nostra percepció.

Quines representacions de gènere es mostren a l’audiovisual? Quines s’oculten? Quines contribueixen a la transformació social? Amb la participació de 3 veus feministes, provinents del món de l’economia social i solidària i destacades dins el món de la creació i la comunicació audiovisual, analitzarem aquestes qüestions, revisarem discursos i representacions sexistes dins l’audiovisual així com també coneixerem diferents pràctiques amb perspectiva feminista que fomenten el pensament crític i la transformació social.

Data

24 nov. 2022
Expired!

Hora

17:00 - 20:00