#EduCoop | Jornada d’educació i cooperativisme

Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

DESCRIPCIÓ ACTIVITAT

Jornada per compartir experiències i pràctiques transformadores en l’àmbit de l’educació i el cooperativisme a través del coneixement i la vivència. Volem obrir un espai de debat i reflexió sobre educació i cooperativisme, sota els eixos transversals de gènere, diversitat, democràcia i participació. Xerrar, conèixer-nos, donar-nos a conèixer i compartir un matí amb les persones que assisteixin a la jornada!

PROGRAMA

9:45 | Arribada i acreditacions

10:00 | Taula Rodona “Educació i Cooperativisme” moderada per Musicop amb Resilience Earth SCCL, + Educació SCCL i Trama Cooperativa

12:00 | Pausa

12:30 | Tallers simultanis:

Taller 1: Generem projectes a partir de la participació (+ Educació SCCL)
Taller 2: Governança i participació (Resilience Earth SCCL)
Taller 3: Reimaginem el món (Trama Cooperativa)

13:45 | Fi de la jornada

(Places limitades als tallers i reserva per ordre d’inscripció)

PERSONES DESTINATÀRIES

Adreçat a totes les persones interessades en el vincle entre l’educació i el cooperativisme i la incorporació de propostes transformadores, ja siguin membres de cooperatives i entitats de l’economia social i solidària, mestres i professorat, persones d’associacions educatives, famílies, responsables de programes educatius de l’administració pública…

TALLERS

Taller 1: Generem projectes a partir de la participació (+ Educació SCCL)

Construirem un parell de dinàmiques a partir del joc i el role playing per aprendre a construir projectes a partir de la participació dels joves i infants.

Reflexionarem de com generar l’espai, les condicions i l’ambient per a que la participació d’infants i joves sigui òptima, diferents maneres de portar-ho a terme a partir de jocs i dinàmiques i com fer el recull, tancament i iniciar accions concretes.

Oriol Roca, soci Fundador de la cooperativa +Educació i president del Consell Rector. 

Taller 2: Governança i participació (Resilience Earth SCCL)

Inspirades en models lògics com la TeoriaU d’Otto Scharmer i metodologies de la facilitació sistèmica i l’educació popular, proposem un taller participatiu i vivencial per a obrir l’espai de debat i reflexió col·lectiva sobre la participació, la presa de decisions i la governança, tant a nivell personal, col·lectiu com comunitari.

Òscar Gussinyer, facilitador, assessor i dissenyador en desenvolupament regeneratiu. 

Laura Comas, dinamitzadora en desenvolupament local i economia social. 

Taller 3: Reimaginem el món (Trama Cooperativa)

“A partir de dinàmiques participatives i la pràctica teatral qüestionarem prejudicis, estereotips, discriminacions i violències presents a les representacions culturals que ens envolten des d’una perspectiva crítica, social i interseccional per tal de construir de manera cooperativa nous imaginaris més justos i igualitaris”

Mireia S. Albrich, humanista (especialitat en història) amb postgrau de Gènere i Igualtat a la UAB. Sòcia treballadora de Trama SCCL i coordinadora de l’àrea de gènere de Trama.

Marta Palència Coll, educadora social amb formació en Teatre de les Oprimides.  Sòcia treballadora de Trama SCCL en l’àmbit pedagògic i l’àrea d’expressió.

INSCRIPCIÓ

Pots inscriure’t al següent enllaç bit.ly/educoop