Inauguració Exposició ESS: Un canvi a l’abast de la teva butxaca + Assemblea oberta XES Mataró

Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.
Aquesta exposició és una primera aproximació a l’Economia Social i Solidària (ESS): sistema econòmic que posa les persones en el centre, redistribuint la riquesa i democratitzant l’economia. L’exposició física es complementa amb un web que recopila documentació i bibliografia de cadascun dels eixos de la mostra. Mitjançant aquest recull digital, peces audiovisuals i l’exposició itinerant, CoopMaresme -Ateneu Cooperatiu del Maresme i la XES Mataró – grup local de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya- visibilitzem l’ESS com una alternativa al capitalisme, que posa al capdavant les necessitats de la comunitat en lloc de maximitzar el benefici econòmic.
La inauguració de l’exposició comptarà amb una visita guiada. La mostra s’ha dividit en 7 grans blocs, una breu definició de l’ESS; els seus principis, la concepció del Mercat Social; la utilització de les Monedes Socials; el Balanç Social com a eina d’autoavaluació de les entitats d’ESS; la intercooperació com el recurs primordial per dur a terme projectes d’ESS; i un darrer mòdul amb una selecció de tres iniciatives destacables de la comarca de El Maresme, pels seus trets diferenciadors i la seva aposta innovadora.
A continuació de la presentació de l’exposició i al mateix espai, tindrà lloc l’Assemblea oberta de la Xes Mataró – Maresme amb la intenció de seguir enxarxant territori i materialitzar exercicis d’intercooperació, intercanvi, suport mutu i solidaritat, on estan especialment convidades totes les cooperatives i entitats de l’ESS de la comarca.
Podreu visitar l’exposició del 18 al 30 de gener de dilluns a divendres en horari de matins. Està previst que l’exposició circuli per altres espais de la comarca els propers mesos.