#MESSMataró | Cooperativisme a les escoles

Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

El projecte CUEME, Cultura Emprenedora a l’Escola és un projecte que impulsa la Diputació de Barcelona, fomenta les competències i els valors de l’emprenedoria a través de la creació d’una cooperativa a l’escola. S’inclou dins el Pla Educatiu d’Entorn de la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró i es gestiona amb el Servei d’economia social i solidària de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró (Cafè de Mar).

A la ciutat de Mataró el projecte CUEME es va iniciar el curs 2011-2012 amb la participació d’una escola, i actualment, aquest curs escolar, han participat 6 escoles (Àngela Bransuela, Camí del Cros, Camí del Mig, Josep Manuel Peramàs, La Llàntia i Maristes Valldemia), s’ha acompanyat a la constitució de tretze cooperatives escolars i s’ha generat impacte amb 329 infants cooperadors i cooperadores.

Durant el transcurs de 10 mesos escolars s’ha format als alumnes en economia social i solidària, han rebut acompanyament per a la creació-constitució de les seves cooperatives i els seus productes. El passat 25 de maig es va portar a terme la Fira de cooperatives escolars que va servir per a posar a la venda els productes de cada cooperativa i fer visibles els projectes d’emprenedoria col·lectiva.

El proper 15 de juny es portarà a terme l’acte de cloenda del projecte de 10 a 12h al teatre del Foment i es donaran cita els 329 socis cooperadors i cooperadores que faran entrega d’una part dels guanys de la fira a les entitats socials elegides per cada cooperativa.