#MESSMataró | La contractació pública responsable i l’economia social i solidària

Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

Cal confirmar assistència, emplenant el formulari en línia.

Fa uns anys es deia que no es podia tirar endavant amb la contractació pública socialment responsable, que era inviable legalment, massa complexa… Però al 2014 es va publicar la nova Directiva europea de contractació, que deixa clar que la contractació publica no és un fi en ella mateixa, sinó un mitjà per assolir les finalitats de l’Administració pública, de manera que resolia el debat legal. Cada vegada hi estan treballant més ajuntaments. Els canvis de paradigmes generen canvis, pors…, però també aprenentatges i oportunitats. Tot plegat fa que cada vegada hi hagi més bagatge, ja no cal partir de zero.

Cal tenir en compte que la contractació pública no és només una eina de provisió pública, sinó una política pública en si mateixa.
Els principals beneficis per a l’administració són l’assoliment d’objectius socials exemplaritzants, més enllà de presentar béns i serveis, afavorint polítiques d’inserció i ocupació. Els plecs de licitacions són un instrument fonamental de transformació social

S’afavoreix el desenvolupament local a la comunitat, la cohesió social, l’enfortiment del tercer sector i la sensibilització de la ciutadania.
I a les beneficiàries dels contractes se’ls hi facilita l’accés al mercat laboral amb una remuneració econòmica digna i una millor qualificació professional.

Aquest acte comptarà amb :

Jordi Via, que presentarà un marc de debat sobre el concepte d’economia plural i transformadora, reflexionant sobre com es pot avançar cap a aquesta economia i el paper dels diferents actors, entre les quals hi ha l’Administració pública.
Amanda Ortega, que compartirà propostes per incorporar clàusules socials en la contractació municipal.