#MESSMataró | Taula rodona: Vides dignes en cases dignes

Carregant Esdeveniments
  • Aquest event ja ha passat.

Seguim amb el tercer acte del #MESSMataró i aquest cop ho farem parlant d’experiències i solucions d’habitatge cooperatiu de la mà de les companyes de La Dinamo i Sostre Cívic.

  • La Dinamo és una fundació que neix amb l’objectiu de fomentar i promoure la implantació del model d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús com una alternativa als models convencionals d’accés a  l’habitatge, així com normalitzar la seva existència.
  • Sostre Cívic és una cooperativa amb més de 570 socis i sòcies, un espai col·laboratiu que promou un model alternatiu d’accés a l’habitatge, a través de la divulgació, l’assessorament, la cerca de finançament, promoció i gestió d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús.

Cada vegada és més habitual sentir parlar de les cooperatives d’habitatge, però que són realment aquest tipus de cooperatives? Com funcionen? Per a saber-ne més, em parlat amb Ferran Aguiló, membre de La Dinamo, qui ha respòs alguns dels dubtes més comuns abans de la sessió de divendres:

 

-Que és una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús?

Consisteix en aportar un capital social a la cooperativa, per rehabilitar o construir l’edifici on els socis aniran a viure. Les persones són usuàries del dret d’habitatge, dels espais que les cooperatives els hi dóna per viure-hi per un temps indefinit.

 

-Quina diferència hi ha entre un be d’ús i un be d’inversió?

Un be d’inversió és un be de rendiment, on tu esperes un benefici. En canvi, un be d’ús està orientat a exercir un dret o rebre un servei, en aquest cas el de l’habitatge. La diferencia és que un busca un benefici econòmic i l’altre exercir un dret.

 

-Si sóc sòcia d’una cooperativa d’habitatge la propietat de l’edifici és meva?

La propietat de l’edifici és una propietat col·lectiva, propietat de la cooperativa. Els socis són consumidors de l’habitatge i del serveis comuns que envolten la propietat, serveis que han sigut dissenyats col·lectivament.

Durant la jornada també es parlarà sobre: masoveria urbana, cohabitatge, cooperatives d’habitatge i moltes altres alternatives.

Vols saber-ne més? T’esperem el divendres 8 de Juny a les 19:00 al Centre Cívic Pla d’en Boet a l’acte “Taula rodona: vides dignes en cases dignes”, acte del programa del #MESSMataró. Acte organitzat per XES Mataró i l’Ateneu Cooperatiu del Maresme.