4a Fira de l’economia social i solidària del Maresme a Mataró

L’Economia Social i Solidària a plaça

El 7 i 8 de juny es celebra la 4a Fira de l’Economia Social i Solidària del Maresme a la Plaça Santa Anna per mostrar que una altra economia ja existeix

El divendres 7 i dissabte 8 de Juny, fruit de la cooperació entre la Xarxa d’Economia Social i Solidària (XESM) i Coop Maresme, la 4a Fira de l’Economia Social i Solidària del Maresme prendrà la plaça Santa Anna i la convertirà en un expositor d’entitats que tenen un element clau en comú: posar al centre de les seves activitats les persones i el seu entorn.

Divendres, torn de les cooperatives d’alumnes

El divendres tarda, el projecte cuEmE (Cultura emprenedora a l’Escola) donarà tret de sortida de la fira, mostrant diverses experiències en creació de cooperatives d’alumnes mataronines, assessorades per agents cooperatius de la ciutat, i presentant els projectes que han desenvolupat durant l’any.

Fira i activitats per conèixer l’ESS el dissabte

El dissabte la jornada començarà a les 12 del migdia, per a les cooperatives i entitats de l’ESS, amb la combinació explosiva de vermut de celler cooperatiu i la presentació de la Guia de cooperativisme de Coòpolis: una experiència d’intercooperació cultural.

A partir de les 17 h entitats, persones i col·lectius que comparteixen els principis i valors de l’ESS ompliran la plaça de projectes i propostes acompanyada de begudes artesanes, sorteig d’un lot cooperatiu, la companyia del programa de ràdio La veu dels barris, activitats per la canalla. A partir de les 20.30 la música en directe farà acte de presència amb un combo de l’Escola Municipal de Música i el grup gironí de la Duda Ofender.

La fira esdevindrà un espai d’intercooperació, artesania, feminisme, cultura popular, cures, intercanvi d’experiències, ecologia, autogestió, educació, sobirania alimentària, tant entre les mateixes entitats com entre les veïnes de la comarca interessades a reivindicar que no només, una altra economia és possible, sinó que existeixen experiències actualment que ja treballen en termes alternatius als pilars de l’economia capitalista.