Directori d’entitats

Per dubtes, propostes o si voleu que la vostra entitat aparegui al directori, podeu escriure a info@coopmaresme.cat

Filters
Per municipi
Per sector
Per nom

Fundació Espigoladors

La Fundació Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari a la vegada que empodera persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.

Enfila’t Educació i Escalada SCCL

Som una cooperativa sense ànim de lucre, on treballem l’educació en valors i emocional mitjançant activitats d’escalada, rutes guiades de coneixença de la biodiversitat i xerrades de conscienciació sobre l’impacte de les activitats de muntanya en el medi.

JAŊDE Editorial

JAŊDE Editorial és una cooperativa editorial de ficció i no-ficció en català que neix entre Barcelona, Vic i Mataró amb vocació social: generar un espai de qualitat per a la literatura que no sabíem que ens mancava.

El Rial

Grup de consum autogestionat per fer compres de productes habituals, especialment alimentari, amb criteris específics; els productes que s’hi troben són, en la mesura del possible, ecològics, de proximitat i de temporada.

Associació Pobles que cuiden

Pobles que cuiden impulsa una xarxa de municipis on totes les persones puguem cuidar i ens sentim cuidades i acompanyades. Oferim suport, acompanyament i serveis per impulsar entorns comunitaris cuidadors i resilients.

Celler Talcomraja

Celler que elabora vins naturals joves i de criança, blancs i negres, rosats i escumosos que provenen d’unes vinyes pròpies recuperades seguint les pautes de la viticultura natural.

Buc de llibres

Llibreria generalista i centre d’activitat cultural que acull presentacions de llibres, debats, xerrades, explicacions de contes per als més menuts i tastos de productes de la terra, entre d’altres. Buc de Llibres té vocació de ser un centre obert a l’intercanvi cultural.

La Klosca CET

Granja avícola de producció d’ous i brous ecològics. Centre Especial de Treball on es treballa per mantenir els llocs de feina i elaborar un producte de màxima qualitat.

Fil d’Ariane SCCL

Atenem infants amb diversitat funcional i diversitat d’aprenentatge, a les seves famílies i escoles. Oferim formacions a equips educatius sobre temes d’educació i inclusió i fem tallers de sensibilització.

Col·lectiu Ronda

Cooperativa d’advocats i advocades amb serveis d’assessoria jurídica, laboral, fiscal, econòmica i social. Serveis d’assessoria per a la constitució de cooperatives i entitats; i acompanyament professional a autònoms.

Solidança Roba Amiga

Botiga de productes de segona mà de roba, complements, mobles i electrodomèstics amb un valor social, solidari i ambiental; a preus assequibles i de qualitat garantida. Solidança crea llocs de treball per itineraris d’inserció a persones en situació de vulnerabilitat.

Supermercat ecològic El Pi

Negoci familiar amb 27 anys d’experiència en el sector ecològic. Venen producte fresc de proximitat i granels. Venda de productes d’alimentació.

Associació Tallers Escola de Vida

Escola de Vida és una plataforma cultural, que promou un model educatiu basat en inspirar les persones a emprendre un camí creatiu, sostenible i saludable, amb activitats extraescolars, casals i tallers.

El Panal | Abelletes Creatives

El Panal treballa amb infants i joves dels barris generant espais d’expressió creativa, prevenció de la violència i desenvolupament de la intel·ligència emocional per aprendre a conviure des de la reflexió, el respecte i l’amor.

Cuidante

Cuidante és un servei d’acompanyament a les persones i famílies afectades per l’Alzheimer. Amb un abordatge personalitzat, Cuidante cerca noves formes per conviure amb l’Alzheimer en la pròpia llar, integrant l’aspecte emocional, el sistema familiar i el disseny de la llar on viu la persona.

CÁRABO | centre de psicologia

El centre de psicologia clínica CÁRABO es crea per donar resposta als problemes psicològics des d’una metodologia científica i eficaç. S’uneixen experiències en l’àmbit clínic amb l’ús de teràpies i tècniques eficaces.

Associació Agrària Cinc Sénies-Mata-Valldeix

Entitat que té per finalitat promoure, defensar i donar a conèixer el territori de les Cinc Sénies-Mata-Valldeix fomentant criteris de productivitat agrària per la protecció, preservació i qualitat paisatgística.

Ca la Col

Projecte d’agricultura ecològica lliure de productes químics, que fomenta la biodiversitat, aplicant tècniques naturals i de l’agricultura regenerativa, i creant un espai harmònic i respectuós amb el ritme de la terra.

SomHabitat

Especialistes en la gestió social de projectes, l’accessibilitat, bioconstrucció i eficiència energètica. Ofereixen estratègies integrals d’hàbitat, a través de l’arquitectura, l’urbanisme, l’enginyeria, l’economia, l’antropologia i sociologia.

Can Fugarolas

Can Fugarolas és la suma d’iniciatives socials, culturals, artístiques, sostenibles i de barri de diversos col·lectius, dins una gran nau industrial. És un projecte multidisciplinar obert al barri, a la ciutat i al seu entorn, un motor cultural i social en benefici de les persones.

Associació Entramat

Recursos i serveis d’oci i lleure normalitzats i inclusius per persones amb diversitat funcional intel·lectual.

La Montnegre cervesera

Cooperativa cervesera artesana nascuda entre Calella i Canet de Mar per elaborar cervesa de qualitat fortament lligada al Montnegre. Els seus valors de producció són ecològics, artesans, de proximitat i solidaritat.

Som Aigua SCCL

Cooperativa de treball que porta tractaments domèstics d’aigua purificada, amb tecnología patentada i certificada amb una eficàcia del 99’99% per a tots els socis i les socies del món cooperatiu.

Bloc Cooperatiu SCCL

Cooperativa mixta d’habitatge i de consum que té per objectiu la transformació del mercat d’habitatge de la comarca, canviant la relació entre llogatera i propietat, i dinamitzant projectes d’habitatge cooperatiu.

B-Swim

Cooperativa que ofereix serveis d’aigua per a persones amb diversitat funcional. Treballen amb persones amb diferents graus i tipologies de discapacitat i ofereixen des d’aprenentatge a través del joc fins a entrenaments per competicions paralímpiques.

Centre de dia Arbre de Vida

El centre de dia Arbre de Vida és una cooperativa de treball sense ànim de lucre creada amb la finalitat d’oferir atenció diürna individualitzada a persones amb dependència majors de 65 anys. S’ofereixen diferents serveis amb la finalitat de millorar o mantenir el benestar emocional, físic i cognitiu.

Yemayá Revista

Yemayá Revista narra els processos migratoris i la vulneració de drets humans sota una perspectiva de gènere interseccional i decolonial. Allunyant-nos del focus mediàtic, abordem temàtiques en profunditat per escoltar la veu d’aquelles que lluiten, cuiden i sostenen la vida a diferents punts del globus.

Horta ecològica Pla de Munt

Projecte d’agricultura ecològica, sostenible i transparent. L’aposta és oferir directament al consumidor un producte que respecti tant l’entorn com la salut de les persones a un preu raonable, també a la seva agrobotiga.

Associació Cultural Aiguamoll Música

Entitat cultural sense ànim de lucre que organitza esdeveniments i ofereix solucions integrals per a projectes culturals i treballa per crear una xarxa d’artistes, entitats i esdeveniments locals.

Dans Invitro

Col·lectiu de persones vinculades professionalment a la dansa que des de 2014 reivindica les potencialitats de la dansa com a eina de transformació cultural, social i educativa.

Moments de Fusta

Projecte d’economia circular on es creen i construeixen mobles i complements funcionals i decoratius a partir de fustes reaprofitades i noves amb certificat de sostenibilitat forestal.

La Feixa supermercat cooperatiu

Supermercat cooperatiu autogestionat i participatiu que té per objectiu promoure un canvi en el model de consum imperant, contribuint al canvi cap a una societat social i mediambiental més justa i respectuosa.

Ateneu l’Estrella

Espai de trobada, difusió d’idees i cultura, un focus de lluites polítiques i socials a Vilassar de Dalt.

Casal Popular Atzari

El Casal Popular Atzari és un espai de Vilassar de Mar lligat a un projecte social, cultural i polític que pretén treballar des d’una perspectiva transformadora per l’alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans.

La Gûspira

Associació socioeducativa que treballa per l’educació emancipadora des del feminisme comunitari. Ofereix tallers per a infants i joves, diàlegs oberts per a gent gran, acompanyament educatiu a equips professionals en perspectiva feminista i espais i accions comunitàries.

L’Esberla

Cooperativa de treball que acompanya processos de transformació interna de les organitzacions i comunitats educatives. Ofereix serveis de consultoria, facilitació i formació.

Cooperativa Gafarrons

Cooperativa de consum sense ànim de lucre, gestionada democràticament pels socis i les sòcies, que pretén aconseguir una millor qualitat de vida col·lectiva optant pel consum conscient i crític de productes ecològics.

Agència Talaia

L’Agència Talaia és una cooperativa sense ànim de lucre que treballa en la comunicació i el periodisme com a eines de transformació social. Oferim serveis de comunicació corporativa integral i audiovisual i generem continguts periodístics propis o per encàrrec.

Can Sanpere

Projecte d’autogestió i cultura comunitària que amb més de 10 anys de lluita ha assolit l’expropiació de la fàbrica Can Sanpere i la dinamització política, cultural i social de l’espai.

Unió de Cooperadors

Nascuda a Mataró l’any 1927, la Unió de Cooperadors treballa per la recuperació de la memòria històrica del cooperativisme i el moviment obrer, gestionant en l’arxiu-biblioteca per la recopilació i preservació de documentació.

El Monocle

Cooperativa de comunicació. Entenem la comunicació audiovisual com una eina per actuar com agents de canvi social des d’una perspectiva juvenil.

Fundació Unió de Cooperadors

Entitat privada participada per l’Ajuntament de Mataró i la Unió de Cooperadors de Mataró que té per objecte la defensa i promoció de l’economia social en l’àmbit local de Mataró, català i a nivell internacional, mitjançant la formació, l’assessorament i l’estudi.

La Sarja

Espai comú de psicoteràpia d’orientació sistèmica, relacional i constructivista. Ofereixen teràpia individual, de parella, familiar i grupal, tant presencial com online, a més de tallers i formacions.

L’Ariet

Cooperativa de treball associat que gestiona l’espai culinari del Cafè del Mar.

Som Mobilitat

Cooperativa de consumidors i usuaris sense ànim de lucre que neix el 2016 amb l’objectiu d’accelerar la transició cap a un model de mobilitat més sostenible a través del carsharing elèctric i cooperatiu.

Fundació CEO Maresme

Centre Especial de Treball (CET) de la Fundació el Maresme. És un empresa de treball protegit que té com a finalitat la creació i el manteniment de llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual al Maresme, tot prestant serveis a d’altres entitats i empreses.

Fundació El Maresme

Entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre que promou i impulsa la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat intel·lectual.

Facto Cooperativa

Cooperativa de treball associat especialitzada en serveis de gestoria/assessoria, consultoria i formació a empreses cooperatives i organitzacions de l’economia social i solidària.