Qui som

Qui som

Qui som?

Coop Maresme és un agent comarcal que actua com a antena i altaveu de l’economia social i solidària i el cooperativisme per identificar necessitats i oportunitats econòmiques. Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives i les potencialitats de l’economia social i cooperativa amb l’objectiu de crear riquesa al territori i ocupació estable i de qualitat.

Coop Maresme és l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, un espai de gestió público-cooperativa que pretén construir un model socioeconòmic basat en els principis del cooperativisme i en la col·lectivitat autoorganitzada per garantir una societat justa, solidària i de persones lliures. Dinamitzem i creem relacions socioeconòmiques col·lectives, democràtiques, justes i solidàries al Maresme per contribuir a l’enfortiment i el creixement de l’activitat econòmica així com a la creació de llocs de treball de qualitat en l’economia social i solidària.

eixos i objectius

Coop Maresme basa la seva estratègia diversos eixos i objectius:

Ser referents de l’ESS a la comarca

Situar el model d’economia social i solidària com a paradigma possible en l’àmbit socioeconòmic a la comarca.

Organització corresponsable

Comptar amb un model organitzatiu amb perspectiva feminista i una governança compartida entre totes les persones i entitats que en formen part.

Economia per la vida

Promoure una economia basada en la democràcia econòmica, la transició ecosocial, la sostenibilitat de la vida i el benestar de la població.

Enfortiment i ecosistemes

Donar suport al teixit de l’ESS, fent dinamització estratègica d’intercooperació per enfortir les entitats de l’ESS i crear mercat social i desenvolupament local sostenible.

ENTITATS PROMOTORES

L’EQUIP

Berta Mundó

coordinació

Sòcia treballadora de l'Esberla. M'agrada posar eines per fer realitat els projectes col·lectius i aprendre cada dia 🙂

Roser Ramos

coordinació i Cercle de Cultura

Educació feminista i cultura cooperativa. Sòcia treballadora de Musicop SCCL. El cap a mil llocs, els peus tocant sempre el Maresme.

Maria Mifsud

formació i acompanyaments

Treballadora de Facto SCCL. Economista, però de les que aposta per les transformacions socials i per la vida 🙂

Emma Codonyés

sensibilització

Sociòloga, convençuda que la comprensió del món social és la clau de la transformació. Em trobareu entre arena i mar, fent vida a la vila d’Arenys de Mar!

Sara Aminiyan

comunicació

Sòcia de Yemayá Revista i treballadora de Clack, la Sara coordina comunicació mentre escolta un podcast i duu la càmera penjada.

Nico Duran Gurnsey

intercooperació

Treballadora de l'Esberla. Ambientòloga de base, modulada per diferents disciplines i aprenentatges de carrer. No puc evitar xutar qualsevol pilota que vegi!

Sara Montesinos

comunicació i sensibilització

Periodista i comunicadora feminista. Sòcia treballadora de l’Agència Talaia. De Premià de Mar i amb al·lèrgia al fred i l’hivern!

Cristina Castellà

Cercle de Cultura

Ballarina, professora i pedagoga de la dansa i formant-me en educació sexual. M’apassiona l’artesania i la muntanya.

Marta Mejías

educació

Sòcia i treballadora de La Gûspira. L'educació sempre des dels feminismes i cap a la comunitat. Sandàlies a partir del 23 d'abril com a actitud vital.

Carla González i Arnau Aymerich

Aquest és l’equip de suport a comunicació en disseny i xarxes socials, una que fa malabars entre ilustrator i photoshop i l’altre que ha baixat una estona dels escenaris per fer unes stories.

XARXA D’ATENEUS COOPERATIUS Participació de la XAC

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya són un servei públic en el marc del Programa d’Economia Social, format per més de 360 organitzacions públiques i privades amb una gran expertesa en l’àmbit de l’economia cooperativa, social i solidària (ESS).

Formem una xarxa de 14 ateneus cooperatius distribuïts per tot el territori i actuem com a antenes i altaveus de l’economia social amb l’objectiu d’identificar  les necessitats i les oportunitats de l’ESS. Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives i les potencialitats de l’economia social i cooperativa amb l’objectiu de crear riquesa al territori i ocupació estable i de qualitat.

Oferim una oferta integral de serveis per a centres educatius, persones emprenedores, empreses, entitats, gestories i assessories interessades en crear, convertir, conèixer o donar suport a l’ESS.