Coop Maresme i XES Mataró inauguraren l’exposició “Economia Social i Solidària: un canvi a l’abast de la teva butxaca”

El dijous 17 de gener a les 18:00h, s’inaugurarà una exposició per donar a conèixer l’economia social i solidària a l’històric edifici cooperativista de Cafè de Mar.

Aquesta exposició és una primera aproximació a l’Economia Social i Solidària (ESS): sistema econòmic que posa les persones en el centre, redistribuint la riquesa i democratitzant l’economia. L’exposició física es complementa amb un web que recopila documentació i bibliografia de cadascun dels eixos de la mostra (www.expo-ess.org). Mitjançant aquest recull digital, peces audiovisuals i l’exposició itinerant, Coop Maresme i la XES Mataró – grup local de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya- visibilitzen l’ESS com una alternativa al capitalisme, que posa al capdavant les necessitats de la comunitat en lloc de maximitzar el benefici econòmic.

La mostra s’ha dividit en 7 grans blocs: una breu definició de l’ESS, els seus principis, la concepció del Mercat Social, la utilització de les Monedes Socials, el Balanç Social com a eina d’autoavaluació de les entitats d’ESS, la intercooperació com el recurs primordial per dur a terme projectes d’ESS i un darrer mòdul amb una selecció de tres iniciatives destacables de la comarca del Maresme, pels seus trets diferenciadors i la seva aposta innovadora.

La inauguració de l’exposició del dijous 17 de gener comptarà amb una visita guiada. A continuació de la presentació de l’exposició i al mateix espai, tindrà lloc l’Assemblea oberta de la XES Mataró Maresme amb la intenció de seguir enxarxant territori i materialitzar exercicis d’intercooperació, intercanvi, suport mutu i solidaritat, on estan especialment convidades totes les cooperatives i entitats de l’ESS de la comarca.

Podreu visitar l’exposició del 18 al 30 de gener de dilluns a divendres en horari de matins. A més, està previst que l’exposició circuli per altres espais de la comarca els propers mesos.