impartim formació sobre l’elaboració de projectes des de la innovació social

De la mà de Facto Cooperativa, les participants han obtingut els coneixements principals sobre els passos a seguir per idear i elaborar un projecte, el procés i les fases a desenvolupar

Aquesta setmana Coop Maresme ha impulsat dos dies de formació per a l’elaboració de projectes per a l’Administració Pública des de la perspectiva de la innovació social. El curs ha estat impartit per la cooperativa en gestoria i consultoria Facto Cooperativa, amb la finalitat de transmetre coneixements sobre els passos a seguir, els processos i les fases de desenvolupament alhora de generar un bon projecte. 

En les sessions s’ha fet una vista panoràmica en el context actual, on el canvi, la incertesa, la complexitat per entendre els mecanismes, i l’ambigüitat són les quatre cares de la moneda que escenifiquen el marc conceptual en què ens trobem. És per aquest motiu, que els projectes ja no han de ser pensats com a lineals on es formulen i s’executen sinó que s’han de projectar com a prova d’assaig i error constant per continuar aprenent i transformant els processos. 

Els objectius generals de l’activitat han estat adquirir les eines per identificar, formular, dissenyar, executar i avaluar un projecte correctament. Així com desenvolupar les estratègies de millora dels projectes. 

De manera participativa, s’han brindat recursos i exemples a les participants; i hi ha hagut espai per la reflexió sobre quina és la situació dels projectes actuals: que demanen, la intenció, acció, participació i gestió, i la proposta de valor i la descripció del projecte, amb la finalitat d’afrontar el clima d’incertesa. 

La formació ha estat coorganitzada amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.