Coop Maresme organitza una jornada per motivar a les administracions públiques a apostar per l’Economia Social i Solidària

El dimarts 12 de març al matí tindrà lloc la jornada per l’administració local “Una aposta estratègica pel desenvolupament local: l’Economia Social i Solidària” a l’edifici Cafè de Mar de Mataró.

Amb la visió posada en impulsar polítiques públiques de promoció i foment de l’Economia Social i Solidària  (ESS) a la comarca de forma transversal, Coop Maresme, l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, ha organitzat una jornada adreçada a les administracions locals del territori. Una jornada on es podrà descobrir l’ESS no tan sols com una economia que ha passat de ser una alternativa a una ferma realitat, sinó com una aposta estratègica pel desenvolupament local per part de les administracions, donant a conèixer donant a conèixer experiències replicables d’altres llocs de Catalunya.

La jornada, que comptarà amb la presència del Director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa (Josep Vidal) constarà de dues parts, en la primera s’aprofundirà en l’impuls de l’ESS com a aposta estratègia pel desenvolupament local mitjançant experiències reals. Aquestes experiències són diverses i comptarem amb la presència de:

  • Ajuntament de Manlleu; que ens explicaran la seva experiència de transversalitzar l’Economia Social i Solidària al territori de la mà de la Betlem Parés.
  • Ajuntament de Barcelona; que ens compartiran com ha sigut el desenvolupament “Pla d’impuls de l’ESS” a Barcelona. Amb la ponència de Xavi Rubio.
  • Xarxa de Municipis de l’ESS (XMESS); explicaran el funcionament i objectius de la xarxa amb la representació de la Txell Carbó.
  • XES Catalunya; ens parlaran de quines són les polítiques públiques més útils per l’ESS de la mà d’Ivan Miró.

De cara a la segona part de la jornada, s’han preparat dos tallers simultanis que permetran als assistents aprofundir en dues temàtiques:

  • Territori + ESS = Ocupació, on comptarem amb la presència de GATS (Óscar Rando), Consorci Lluçanès per presentar el projecte Cuidem Lluçanès (Xavier Barniol) i Ajuntament de Mataró (Maria Ramos).
  • Compra pública responsable: mesures i propostes amb la Cooperativa Opcions (Itziar Müller)

En acabar, Make It! Education, cooperativa instal·lada al viver d’empreses de Cafè de Mar, recolliran les propostes i identificació de reptes plantejats a la jornada, que s’espera que puguin servir de full de ruta per establir l’estratègia de promoció de l’ESS de la comarca.

Els assistents poden realitzar l’inscripció a l’acte en el següent enllaç: http://bit.ly/administracio-coopmaresme

Per a més informació sobre l’acte consultar el hashtag #dESSenvolupamentlocal o visitar el següent link:

https://coopmaresme.cat/event/jornadaadministracio-una-aposta-estrategica-pel-desenvolupament-local-economia-social-i-solidaria-ess/