Coop Maresme s’adhereix al Manifest d’Economia per la vida per un model econòmic plural al servei de les persones, no del capital, que s’esdevé a partir de la crisi de la Covid-19. És una decisió que es va aprovar a la Taula Territorial amb una vintena de vots a favor i només un en blanc.
Judith Mora, companya de Coop Maresme i responsable dels acompanyaments de l’Ateneu, va presentar les cinc entitats i cooperatives de l’economia social i solidària que s’han constituït durant el curs 2019/2020: La Montnegre Cervesera, SCCL; Tuataramente, SCCL; La Feixa, SCCL; Fundació Punt de Vista i Ca La Col.
Més d’una vintena de representants de les Entitats Agrupades de Coop Maresme -Facto Assessors, SCCL; L’Esberla, SCCL; la Fundació Unió de Cooperadors; Musicop, SCCL i Clack Audiovisual, SCCL- així com de les Entitats Col·laboradores -Artijoc, agència Talaia, els Ajuntaments d’Argentona, El Masnou, Arenys de Munt o Mataró i també les persones que formen part de l’equip tècnic del projecte- van participar en la Taula Territorial -òrgan que ha esdevingut l’espai de presa de decisions estratègiques del projecte- celebrada el passat dijous 22 d’octubre de manera virtual.
Durant l’assemblea es va exposar la Diagnosi d’impacte de la Covid-19 a les entitats de l’ESS del Maresme i Catalunya, que preveu en els seus resultats “problemes de tresoreria en les entitats de l’economia social i solidària de la comarca durant el quart trimestre de 2020”, tal i com indicava Andrea Cobo, sòcia de la cooperativa L’Esberla i responsable de la diagnosi 19/20, i afegia “tot i que la majoria detecta una situació fatal, el confinament ens ha permès parar, reinventar-nos i redescobrir-nos”.
També, Cristina Madrid, sòcia de la productora Clack, Entitat Agrupada a Coop Maresme, va presentar en primícia el projecte audiovisual ConversESS, que recull fins a tres pràctiques transformadores en temps de pandèmia a la comarca. És un contingut que properament estarà disponible a les xarxes socials de Coop Maresme.
Seguit, Ariadna Mendieta, actual coordinadora del projecte, va explicar la memòria de valoració de l’Ateneu 19/20 que enguany s’ha maquetat en forma de diari, el ‘MarESSme’: la segona edició del primer diari de l’economia social i solidària del Maresme.
Per acabar, les col·laboradores van poder compartir quines són les seves expectatives pel curs vinent, que comença aquest mes de novembre. Entre aquestes destaca l’aportació de Sara Montesinos, sòcia de l’Agència Talaia, que com a demanda col·lectiva mencionava la manca d’eines per apropar les cooperatives al petit comerç local que tant està patint durant la crisi de la Covid-19.