Com incorporar el cooperativisme a les aules?

Ens fa molta il·lusió compartir que, després d’unes setmanes de treball amb el professorat de Formació Professional de de l’institut Miquel Biada compartint expectatives i necessitats per incorporar el cooperativisme a les aules, aquest mes d’abril hem iniciat l’acompanyament al procés dels i les alumnes la “Gent 003” del PFI administratiu del PFI Administratiu i Oficina per convertir-se en cooperativa d’alumnes.

En el marc del PFI Administratiu i Oficina de l’institut Miquel Biada es desenvolupa un projecte transversal d’Aprenentatge i Servei corresponent al mòdul professional del PFI, anomenat La Gent 003. LA GENT 003 és una eina d’aprenentatge de les tasques auxiliars d’oficina que proporciona un ajut col·laboratiu al professorat i al personal d’administració del centre. Si bé el grup simula ser una empresa i elabora documents de comanda i factures, al llarg de l’APS fins ara no s’aborda la qüestió de la gestió i governança empresarial. Per això té molt sentit poder incorporar la metodologia i pràctica del programa de les Cooperatives d’alumnes per tal de desenvolupar la dimensió societària del projecte.
L’alumnat, que ja va participar d’un taller d’introducció al cooperativisme al novembre, comptarà amb 3 sessions dinamitzades per part de Coop Maresme i 4 sessions específiques dinamitzades pel propi professorat del centre. A la primera sessió, les participants han pogut compartir la motivació “per fer un projecte nou tots junts i aprendre coses noves” així com la preocupació “què passa si no surt bé?”.
Aquí podeu veure unes quantes fotografies de la primera sessió:
I si teniu interès en conèixer més les cooperatives d’alumnes, podeu consultar la guia de Cooperatives d’Alumnes per a professorat, aquí.