ES CONSTITUEIXEN QUATRE COOPERATIVES D’ALUMNES DE l’INS THOS I CODINA DE MATARÓ

L’alumnat participant forma part dels Cicles Formatius de Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i dels Cicles Formatius de Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa.

El curs 2019-20, per segon any, s’ha impulsat la creació de cooperatives d’alumnes a l’institut. Al llarg d’aquests mesos l’alumnat ha fet un procés d’identificació de necessitats, recull de propostes, d’activitats per conèixer el model cooperatiu i l’ESS… per finalment constituir les seves cooperatives la primera setmana de febrer a l’emblemàtic edifici cooperativista de Cafè de Mar.

L’objectiu d’aquest projecte, que compta amb el suport en el seu desenvolupament de professorat de l’institut i l’equip de Coop Maresme, és que els participants siguin protagonistes d’un projecte col·lectiu i desenvolupin accions vinculades al sector d’activitat sobre el que estan estudiant, l’informàtica, i, a la vegada, reverteixin amb un impacte positiu a la comunitat. Els cooperativistes plantegen activitats a desenvolupar com tornejos esportius, campionats de videojocs, a la vegada que tallers de mòbils i formació sobre informàtica a gent gran del barri.

Durant els actes de constitució, l’alumnat ha presentat les seves cooperatives i ha formalitzat les assemblees constituents. A la vegada, ha estat un espai on han pogut compartir la motivació que els suposa fer un projecte col·lectiu, així com compartir la preocupació de que les cooperatives tirin endavant.