Deu cooperatives de treball, dues cooperatives d’habitatge i més de setanta projectes col·lectius acompanyats aquest 2018 a Coop Maresme

Des de Coop Maresme, l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, es valoren molt positivament aquests resultats per l’impacte positiu que generen a la comarca.

Al llarg del 2018 s’han creat amb el suport de Coop Maresme 10 cooperatives de treball de sectors diversos: bicimissatgeria, educació, lleure i esport, formació, cultura, psicologia, atenció a les persones, venda a granel de productes ecològics, etc. Algunes d’aquestes cooperatives són de nova creació com Coop de Pedal o Zona Verda, i d’altres són transformacions de projectes que ja estaven en funcionament i han transitat cap a la forma cooperativa com Folk You (Ebri Knight) o Le Pain Tranquille.

L’acompanyament a projectes col·lectius és una de les branques principals d’actuació de Coop Maresme, que compta amb un servei d’assessorament en la ideació, la constitució, la consolidació i la transformació de projectes en clau cooperativa. L’itinerari de suport als projectes és coordinat per part d’un equip professional i d’entitats vinculades l’economia social i solidària del Maresme, que també ha desenvolupat formacions gratuïtes per a constituir les cooperatives: aspectes laborals, fiscals, jurídics i de model de negoci. A la vegada, des de Coop Maresme, també s’ha donat suport a 7 cooperatives en funcionament per a la seva consolidació.

Aquest servei es diferencia d’altres recursos de suport a l’emprenedoria per la seva visió i orientació a la creació de projectes col·lectius i amb impacte social. Amb la visió posada en generar llocs de feina estables i evitar la precarització laboral, s’han generat trenta-una insercions laborals. El repte dels anys vinents serà la consolidació d’aquestes cooperatives per tal de garantir-ne la seva sostenibilitat en el temps.

Si teniu un projecte col·lectiu a la comarca i voleu assessorament en la constitució o consolidació, pots enviar el teu correu a info@coopmaresme.cat o trucar al 681 66 14 51 per a concertar cita. Trobaràs els punts d’atenció de Coop Maresme a coopmaresme.cat/el-nostre-ateneu/punts-dinformacio.