Ecofeminisme, una aposta per la vida, jornada de construcció col·lectiva i presentació de la diagnosi

El passat 26 de novembre va tenir lloc a Can Fugarolas la jornada “ECOFEMINISME, una aposta per la vida”. Un espai coorganitzat per Coop Maresme i l’Esberla que presentava també la diagnosi anual sota les perspectives del dret col·lectiu a les cures, la sobirania energètica i les economies comunitàries.

La trobada va començar amb un esmorzar de la mà del Cafè de Mar que va donar lloc a la presentació per part de la Berta Mundó i la Mariona Zamora, conjuntament amb en Miquel de Can Fugarolas que va compartir amb les assistents la història de l’espai. Posteriorment, Blanca Bayàs, membre de l’ODG i coautora de “Propostes ecofeministes per repensar les ciutats. Camins públics i comunitaris”, va donar el tret de sortida amb la conferència inaugural.

La jornada va comptar amb una exposició de la diagnosi que va ser complementada amb pràctiques inspiradores d’arreu del territori com Alella, poble cuidador, el Núria Social i e-Plural, i que van compartir amb les assistents les seves diverses experiències. L’espai més dinàmic va culminar amb el treball per grups dibuixant escenaris de futur a la comarca, en el qual es van analitzar les diverses possibilitats imaginant el Maresme pels volts del 2040.

La jornada va finalitzar amb un vermut musical de la mà de Musicop amb l’actuació de la Mar Pujol.