El cooperativisme com a eina d’emancipació juvenil a Canet de Mar

Les associacions juvenils Amagi i DK360 col·laboren amb Coop Maresme per donar a conèixer el cooperativisme i l’economia solidària.

El passat dijous 25 d’abril va tenir lloc una xerrada a Canet de Mar per donar a conèixer el cooperativisme i l’economia social i solidària entre joves del poble, per tal de resoldre dubtes i informar-los sobre aquest model. L’activitat, és fruït de la col·laboració amb les associacions Amagi i DK360, membres de les quals van presentar una proposta al Pressupost Jove de Canet de Mar per poder treballar l’emprenedoria social entre els i les joves.

En aquest espai, es va poder reflexionar entorn el paper de les persones joves a l’Economia Social i Solidària. Un dels temes que va generar més interès entre les participants va ser el de la formula cooperativa per tal de satisfer de forma col·lectiva les necessitats i aspiracions econòmiques, socials i culturals de persones – les sòcies – que s’agrupen voluntàriament. Es va parlar d’experiències cooperatives que ja estan en funcionament en àmbits diversos com el consum, el treball o l’habitatge.

Parlant específicament del món del treball, es van trencar mites sobre quines activitats o sectors poden ser susceptibles de ser part del moviment cooperatiu. Actualment l’heterogeneïtat del sector es manifesta en l’activitat que desenvolupa: alimentació, serveis a les persones i a les empreses, energia, construcció, assegurances, finances…, cosa que verifica que cada vegada és més factible viure dins de l’ESS.

Aquesta jornada va ser el tret de sortida de la col·laboració entre aquestes entitats per sensibilitzar sobre el cooperativisme i l’economia social i solidària com a eina d’emancipació juvenil al municipi de Canet de Mar. Properament s’anunciaran les noves accions, entre les que es preveu una activitat oberta de caire més lúdic així com tallers i formacions més especialitzades sobre l’àmbit.