El sector agroecològic al debat temàtic de Mataró Audiovisual

Aquesta setmana Coop Maresme ha organitzat un debat temàtic al voltant del sector agroecològic i l’economia social i solidària per a tvmataró, dins la segona hora del programa “Mataró al dia”.

Entre les persones participants del debat han intervingut Roger Solé del Petit Bané, Dídac Valera de l’Hort d’en Dídac, Nicolau Sentis, Sòl ben moll, Miquel Serra de Pla del munt horta ecològica.

Alguns dels aspectes centrals que s’han comentat i han marcat el ritme del diàleg han estat els motius pels quals fer horta agroecològica, els entrebancs i reptes dins el sector, el paper de l’administració pública, la responsabilitat col·lectiva com a societat, el relleu generacional, les conseqüències del canvi climàtic sobre la terra i la vida de les persones i els processos de producció i distribució.

Nicolau Sentis: “El problema d’arrel és que el menjar no es considera com un bé essencial. Els que ho intentem fer de manera justa i respectuosa amb el territori ens confronta amb el sistema”.

Miquel Riera: “Vam ser conscients que havíem de tornar a fer producte sense químics i fer venda directa, però inclús així hem de buscar una altra manera per resistir i aquí estem”.

Roger Solé: “Ser pagès avui dia és un esport de risc: pel canvi climàtic, la crisi dels combustibles fòssils, els tràmits burocràtics, el preu de producció i distribució…”

Dídac Valera: “El producte alimentari és un matrix, el preu del super és ficció. Hem de tornar a tocar de peus a terra i està connectats amb la realitat, que hi hagi corresponsabilitat”.

Si vols recuperar tot el debat clica aquí per veure’l.