Frenar l’especulació en defensa del dret a l’habitatge

Carta oberta de la Unió de Cooperadors de Mataró i la XES Mataró a tots els veïns i veïnes de la ciutat de Mataró

Des de la Unió de Cooperadors de Mataró, entitat històrica del cooperativisme mataroní, i la Xarxa d’Economia Social i Solidària de Mataró (XES Mataró), us volem convidar a participar i a treballar activament en construir solucions avançades que podem aportar les cooperatives, en un del més greus problemes que tenim a la nostra ciutat com arreu del país.

El dret a la salut i a l’educació els tenim ben establerts a les nostres lleis i assumits com a ciutadania (confiem que sigui per sempre). El dret a l’habitatge que va ser fortament impulsat arreu d’Europa avui dia és atacat per les economies neoliberals, que pretenen deixar l’accés a l’habitatge senzillament a mercè de l’oferta i demanda del mercat lliure i sense regulació. A Catalunya, la llei vigent aprovada l’any 2007, no ha pogut tenir el desplegament que assenyalava per la manca de pressupostos i per les desregulacions impulsades des del govern de l’Estat. Però la seva vigència encara és un instrument vàlid i eficient si la ciutadania, veïns i veïnes que necessitem habitatges dignes i assequibles, unim reivindicacions i actuacions per aconseguir-ho. A Mataró parlem de 3500 a 4000 habitatges. Recuperant els que avui dia estan buits, especialment els que estan en mans del bancs rescatats amb el diner públic que s’ha retallat a les mateixes polítiques socials, i especialment en els pressupostos d’habitatge que s’han deixat gairebé a zero.

Vine a l’assemblea informativa de presentació de la cooperativa de lloguers assequibles i socials impulsada per la Unió de Cooperadors de Mataró i la Xarxa d’Economia Social i Solidària de Mataró. T’esperem el dissabte 6 d’abril a les 10:00 al Cafè de Mar (C/Santa Rita, 1 – Mataró). Si no pots venir i vols rebre informació, envia les teves dades personals al correu uniocoopmataro@gmail.com.

Més info sobre l’acte: https://coopmaresme.cat/event/acte-habitatges-dignes-i-assequibles/