La Companyia Miquel Barcelona arriba al Maresme amb l’acció Posar-hi el cos

Coop Maresme de la mà de Dans in Vitro han organitzat aquesta jornada amb la finalitat de reflexionar i debatre entorn les violències en el sector de les arts escèniques del Maresme

Coop Maresme juntament amb l’associació Dans Invitro, i en el marc de l’onzena edició del 29 és Dansa, cicle que organitza Dans Invitro per a celebrar el dia Internacional de la Dansa a Mataró, ha volgut oferir un espai de trobada al sector professional de les arts escèniques de la comarca per a dialogar sobre les bones i males praxis dins l’entorn laboral. El col·lectiu és el segon any que aposta per dur a terme una acció que posa el focus en la reflexió, considerant que és positiu preguntar-se el que s’està fent, el com i per què.

En aquesta onzena edició aquest espai ha anat de la mà de “Posar-hi el cos“, una acció que neix del projecte “Contracultura” iniciativa d’investigació, instal·lació i exhibició de la Cia. Miquel Barcelona. “Posar-hi el cos”, una activitat guiada per les ballarines professionals Sandra Jurado i Bea Vergés, té la finalitat de posar en relleu el benestar i les cures en els processos de creació de les arts escèniques. En l’actualitat ja s’està observant com llargs silencis comencen a trencar-se i es qüestionen relacions de poder i males pràctiques que durant molt de temps s’han tolerat i viscut com a normals. Quines implicacions té tot plegat en un sector travessat per la precarietat laboral, la necessitat de treballar en equip i el fet d’utilitzar el cos i el món intern de les persones com a eines fonamentals?

Durant la sessió, de gairebé tres hores de durada, les participants, moltes d’elles professionals del sector, han reflexionat al voltant de les seves experiències i han destacat males praxis que predominen al sector com l’abús de poder, la manca d’estructura i les poques garanties per part de l’administració pública. Per finalitzar la sessió s’ha donat un espai per a identificar i compartir bones praxis que s’estan portant a terme actualment que, per una banda, té la intenció de ser un banc de recursos i que, per altra banda, pot servir de referència per a futures pràctiques.