La Feixa, el primer supermercat cooperatiu del Maresme, aixeca la persiana

El projecte guanyador de l’Ajut Pepa Maca 2019, impulsat per Coop Maresme, està ubicat a la plaça de la Muralla de Mataró i és el resultat de la sinergia de L’Estrella i Ecoopirativa, dues cooperatives de consum amb experiència al sector.

Productes ecològics i de proximitat

Amb el leitmotiv ‘transformem el consum’, el supermercat compta amb una Comissió de Proveïdores i Productes que escull els productes, ecològics i de proximitat. “La Feixa implica passar d’un consum passiu a un consum conscient, responsable amb l’entorn i que respecti les condicions a tots els punts de la cadena d’elaboració. Tenim un decàleg de principis, i és sorprenent com els criteris i les exigències s’han d’aplicar en absolutament qualsevol elecció”, assegura el soci de la cooperativa Cugat Comas, en una entrevista del periodista de Clack Manuel Arenas pel diari MarESSme, que es pot trobar al web de Coop Maresme.

Més de 200 sòcies

La Feixa neix amb la possibilitat de ser sòcia amb tres graus d’implicació. Les sòcies consumidores podran comprar a la botiga però no participaran activament en el desenvolupament del projecte; les sòcies consumidores actives podran comprar a la botiga i cada persona adulta que conforma la unitat de consum participarà en el desenvolupament del projecte durant 1 hora i 30 minuts cada 4 setmanes; i les sòcies col·laboradores podran comprar a la botiga a preu de no sòcia, ja que no pagaran quota mensual ni aportaran hores de participació en el desenvolupament del projecte.

Nova edició de l’Ajut Pepa Maca

“Guanyar la Pepa Maca 2019 és una satisfacció i una empenta per engegar el projecte amb més força. Un pas cap endavant per intentar arribar a més gent”, assegurava una de les sòcies de La Feixa en assabentar-se de la resolució de l’ajut. Aquest desembre, un any després, el projecte és una realitat.

A finals del 2021, Coop Maresme, l’Ateneu cooperatiu, convocarà una nova edició del Pepa Maca que, a més de la dotació econòmica de 3.000€ inclou una oferta formativa i d’acompanyament per a la constitució d’una cooperativa compromesa amb la transformació social.