La Montnegre cervesera, SCCL: “Estem immensament agraïts per l’acompanyament de Coop Maresme”

Què és La Montnegre cervesera, SCCL?

La Montnegre cervesera, SCCL és la millor manera que tres amics hem trobat per poder plasmar la nostra passió i amor per la cervesa artesana i tota la cultura que l’envolta. Però, si ens hem de definir d’una manera més formal i concreta, som una petita cervesera artesana nascuda entre Calella i Canet de Mar per abastir l’Alt Maresme i la resta del món amb cervesa de qualitat fortament lligada al Montnegre i al territori que estimem.

Per què vau escollir el model empresarial cooperatiu per al desenvolupament del vostre projecte? Amb quins objectius perseguíeu aquest canvi?

Quan ja feia temps que aquest projecte tirava endavant ens vàrem adonar de la necessitat de regularitzar la situació i de poder emprendre un camí més professionalitzat. Vàrem començar a analitzar opcions i maneres de poder crear una figura jurídica que ens agrupés a nivell fiscal però que també representés la nostra manera de ser i de fer. Finalment, vàrem creure que fundar una SCCL seria la millor manera de seguir els nostres principis com a persones, cervesers i treballadors amb ganes de poder tenir alternatives a les nostres obligacions laborals actuals (ja sigui per fer un canvi total o complementari). Així doncs, ens vàrem llançar de cap a l’Economia Social i Solidària (ESS).

Quins reptes creieu que té l’economia social en el sector que us ocupa?

Tot i que el nostre sector té força exemples de col·laboració i bona entesa entre productors, falta molt de camí a recórrer per mancomunar béns i serveis i creiem que l’ESS és un dels camins a explorar i treballar per tal d’aconseguir-ho. D’aquesta manera, petits projectes com el nostre tindran recorregut i moltes més possibilitats d’esdevenir exitosos. Una economia col·lectiva és una economia més forta.

Com us ha ajudat l’acompanyament de Coop Maresme durant tot el procés de constitució?

En el nostre cas ha estat crucial l’acompanyament! Al no dedicar-nos exclusivament a La Montnegre, podíem dedicar poc temps a aprendre tots els camins burocràtics per la constitució d’una SCCL. Va ser una gran sort trobar Coop Maresme a les xarxes i veure la gran predisposició, professionalitat i coneixement que ens van brindar. També la resolució de dubtes i formacions durant la constitució van ser molt claus. Realment, estem immensament agraïts per l’acompanyament de Coop Maresme i esperem poder seguir col·laborant molt temps més!

Com us imagineu en un futur pròxim?

A mig termini ens agradaria poder tenir retribució econòmica dins del món que ens apassiona (la cervesa artesana), ja que encara estem en vies d’aconseguir-ho. Poder créixer i consolidar un projecte amb un objectiu clar, arrelat al territori i enxarxat amb tots els projectes que sigui possible! Però sobretot esperem poder continuar fent cervesa amb estil i nom propi: La Montnegre!

Voleu afegir alguna cosa?

Tres de les nostres sis cerveses tenen un component solidari extra: ajudem amb petits finançaments a la reconstrucció d’una ermita al Montnegre, a les neteges del fons marí del Maresme i a la caixa de solidaritat en suport a les víctimes de la repressió política al nostre país. A part d’això, recordar que ens podeu trobar a les xarxes (@lamontnegre), al nostre web (lamontnegre.cat) o per correu electrònic (info@lamontnegre.cat). Tot i que el nostre sector té força exemples de col·laboració i bona entesa entre productors, falta molt de camí a recórrer per mancomunar béns i serveis i creiem que l’ESS és un dels camins a explorar i treballar per tal d’aconseguir-ho.