La taula territorial de Coop Maresme esdevé el seu espai de presa de decisions estratègiques

Durant la primera Taula Territorial de l’any s’ha decidit ampliar les funcions d’aquest òrgan i que passi a ser l’equivalent a l’assemblea del projecte

Fruït d’un procés de reflexió i anàlisi interna, l’Ateneu Cooperatiu del Maresme ha decidit transformar la taula territorial en l’espai de presa de decisions estratègiques del projecte, l’equivalent a l’assemblea. Així es va decidir a la primera reunió de l’any d’aquest òrgan -la trobada que feia set-, el passat 27 de febrer, on van participar les Entitats Agrupades del projecte –Facto Assessors, L’Esberla, la Fundació Unió de Cooperadors, Musicop i Clack– així com les Entitats Col·laboradores –Artijoc, agència Talaia, els Ajuntaments d’Argentona, El Masnou, Arenys de Munt o Mataró i també les persones que formen part de l’equip tècnic del projecte-. 

La voluntat de fons és fer de l’Ateneu un projecte col·lectiu, que vagi molt més enllà de la concessió d’una subvenció anual per part de la Generalitat, i reforçar-ne la seva autonomia i perdurabilitat. “Volem apropiar-nos del projecte, saltar a una lògica de co-crear, generar un espai de gestió col·lectiva i comunitària del projecte d’Ateneu Cooperatiu, obrint la mirada de l’ESS i incorporant més entitats”, afirmen Berta Mundó i Ariadna Mendieta, co-coordinadores del projecte.  

Els objectius de la Taula Territorial d’Economia Social i Solidària del Maresme segueixen sent crear un espai de trobada dels agents vinculats a Coop Maresme, elaborar i validar propostes estratègiques per Coop Maresme, fer el seguiment de les propostes de millora proposades i difondre les conclusions d’anàlisi i de propostes sorgides a la taula. “Tenim l’objectiu de compartir propostes i necessitats per tal de dinamitzar i de crear relacions socioeconòmiques col·lectives, democràtiques, justes i solidàries al Maresme”, afirma Sara Montesinos de l’Agència Talaia -entitat col·laboradora de Coop Maresme-. I afegeix: “Creiem que cal aprofitar el punt de trobada com a punt de teixir xarxa i crear sinèrgies en la voluntat de difondre l’economia social i solidària”.