La transició ecosocial a debat per Mataró Audiovisual

Coop Maresme dinamitza un debat a quatre veus de la mà de la Feixa, l’Esberla, Musicop i Som Mobilitat per parlar sobre el paradigma de la transició ecosocial,

El programa Mataró al dia ha acollit aquest abril un debat a quatre veus de la mà de la Feixa, l’Esberla, Musicop i Som Mobilitat, totes cooperatives del Maresme dins l’economia social i solidària, per parlar i explicar els motius pels quals ha d’existir una transició ecosocial que dialogui amb l’entorn urbà, possibiliti un mercat sostenible i valori la vida de les persones per sobre del poder monetari.

Laia Balanzó, sòcia de la cooperativa de consum de Mataró La Feixa, ha matisat el concepte de transició ecosocial com un canvi cap a “models sostenibles i socials que al seu torn generin igualtat de condicions a totes les persones i que tingui el menor impacte al nostre planeta”.

Roser Ramos, presidenta de Musicop i coordinadora del Cercle de cultura de Coop Maresme ha puntualitzat el compromís per apostar per una cultura comunitària que fomenti la intercooperació entre agents, per oferir un model cultural menys homogeni i capitalista.

Pel que fa a l’ús del transport i la mirada cap un consum més sostenible, la sòcia fundadora i treballadora de la cooperativa Som Mobilitat, Maria Medina ha destacat la voluntat col·lectiva per escalar cap a la transició ecosocial. “Ara ja n’hi han experiències que podem d’escalar, però és important que aquestes siguin accessibles a tothom, i que la població se les cregui”, ha relatat.

Per veure tot el debat feu click en el següent enllaç.