L’Ateneu Cooperatiu del Maresme i el Moviment Educatiu del Maresme treballen conjuntament per a formar el professorat

Els passats dies 5, 6 i 7 de setembre el Moviment Educatiu del Maresme (MEM) i l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, van col·laborar per oferir la formació “Una economia al servei de les persones i el planeta” al professorat del Maresme.

Es tracta d’una formació que té com a objectiu la introducció als principis, valors i pràctiques del cooperativisme i l’Economia Social i Solidària (ESS), un sector econòmic que promou una activitat econòmica amb impacte positiu a nivell territorial, social i mediambiental i centrada en les persones en comptes dels beneficis empresarials. A la vegada, també ha servit per compartir metodologies i eines per aplicar aquest coneixement a l’aula, així com conèixer l’experiència de les cooperatives d’alumnes.

La sessió organitzada conjuntament per les dues entitats maresmenques va ser tot un èxit, aconseguint aplegar una desena de professors al Casal de Barri Les Esmandies. “Conèixer les eines i recursos del cooperativisme, serà de molta utilitat per empoderar els meus estudiant en l’àmbit personal, estudiantil i professional”, assegurava una de les assistents.

L’Ateneu Cooperatiu del Maresme aposta per aquest tipus de formacions, ja que troba indispensable impactar en els alumnes per construir una societat amb valors cooperatius i sostenibles. Al llarg d’aquest 2018 s’han realitzat activitats amb vora els 500 joves estudiants amb una valoració positiva per part de totes les persones participants.

Pots consultar el programa formatiu de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme a www.coopmaresme.cat/agenda.