Les cooperatives celebren ser-ho a Can Fugarolas

El passat dissabte 6 de juliol Can Fugarolas va acollir les activitats del “Dia De Les Cooperatives” organitzades per Coop Maresme.

Com ja és tradició, el primer dissabte de juliol es celebra el “Dia Internacional de les Cooperatives” a tot el món. Al territori català, s’organitzen multitud d’actes i esdeveniments arreu del país amb l’objectiu d’acostar aquest tipus d’entitats a la ciutadania. En aquesta ocasió, la ciutat de Mataró va acollir aquesta festivitat amb un matí d’activitats i un dinar cooperatiu organitzades per Coop Maresme amb la col·laboració de diverses entitats a l’espai de Can Fugarolas.

El dia de les cooperatives, s’ha convertit en un clar exercici d’intercooperació de les cooperatives de la ciutat amb l’objectiu de crear un acte representatiu, plural i obert a tothom. Un acte que acostí l’activitat i valors de les cooperatives al veïns i veïnes de Mataró. Amb aquesta mirada, la jornada va comptar amb un taller de circ organitzat per Cronopis, jocs cooperatius de la mà d’Artijoc i un taller musical a càrrec de Musicop, activitats que van fer les delícies dels més petits i van demostrar que noves formes d’oci infantil més responsables són possibles.

A més, la jornada va comptar amb l’exposició “Economia Social i Solidària: un canvi a l’abast de la teva butxaca”. Aquesta exposició és una primera aproximació a l’Economia Social i Solidària (ESS), sistema econòmic que posa les persones en el centre, redistribuint la riquesa i democratitzant l’economia.

Com a traca final de la jornada, el grup de poesia musicada La Folie van posar el ritme en un vermut musical mentre s’esperava enllestir la paella preparada per l’Hort d’en Dídac. Un acte que va concloure la jornada, emplaçant a les persones i entitats participants a repetir l’any que ve.