MAREA, el programa Ocell de Foc al Maresme que aborda el benestar emocional i la salut mental del jovent

El passat divendres 26 de gener, el Cafè de Mar de Mataró va acollir la presentació de MAREA, el programa Ocell de Foc al Maresme. Més de 70 persones, de diversos àmbits professionals, van assistir a la jornada, durant la qual es va presentar la imatge i marca del projecte, així com els principals eixos de treball i les entitats que l’impulsen.

Durant la presentació, el director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, Juli Silvestre, va fer èmfasi en la necessitat d’abordar un canvi de perspectiva respecte del suport emocional i en la salut mental al jovent, així com la necessitat d’implementar el programa en una comarca com el Maresme. Alhora, Isabel Garcia, subdirectora de Treball en la Diversitat i el Tercer Sector de la Generalitat de Catalunya, va reivindicar la importància dels espais de treball conjunt i l’acció comunitària per tal de generar vincles amb el jovent i poder així facilitar el complex futur al qual s’enfronten. Ambdós càrrecs van defensar la governança democràtica de les entitats de l’Economia Social i Solidària que lideren MAREA.

 

La presentació de MAREA va comptar també amb la presència de La Dula, el programa Ocell de Foc al Vallès Oriental, amb Joan Gener. Des de La Dula, es van oferir consells i recomanacions a l’equip de MAREA per una millor implementació del projecte a la comarca, així com la cura i impuls de la intercooperació i la defensa de les apostes público-comunitàries. Gener va carregar també contra l’estigma al voltant de la salut mental i va reivindicar el concepte de malestar emocional contra el tabú. Des de La Dula, però, animen les entitats a entendre el malestar sistèmic i l’accés o no les oportunitats com a una de les principals causes d’aquest horitzó complex que afronta el jovent arreu del territori.