NEIX EL PRIMER SUPERMERCAT COOPERATIU DEL MARESME: LA FEIXA

La Feixa, el projecte guanyador de l’ajut Pepa Maca 2019 impulsat per Coop Maresme, es presentarà el dissabte 14 de març a Cafè de Mar.

Un supermercat que no pertanyi a una gran empresa, on els beneficis econòmics no siguin un objectiu i que proveeixi productes de proximitat i ecològics, produïts respectant el medi ambient i la salut de les persones i altres éssers vius. Això serà La Feixa: el primer supermercat cooperatiu de Mataró i el Maresme que neix amb l’objectiu de contribuir a un canvi de model de consum. És per això es constitueix com a cooperativa sense ànim de lucre on les sòcies seran les que tindran el poder de decisió i on els beneficis seran reinvertits en la pròpia cooperativa o en altres projectes socials.

La Feixa neix de la fusió de les dues associacions de consumidores mataronines: l’Estrella i l’Ecoopirativa. Situades a Can Fugarolas, des del 2018 treballen conjuntament per impulsar aquest projecte que finalment es presentarà el proper dissabte 14 de març a les 11h a Cafè de Mar, Mataró.

Perquè el supermercat sigui un èxit és necessari un mínim de 120 sòcies. Per aquest motiu des de la Feixa fan una crida a totes aquelles persones interessades a sumar-s’hi, que ja ho podran fer el dia de la presentació del projecte, amb l’objectiu que la Feixa vegi la llum abans que acabi el 2020.

Ser sòcia vol dir ser propietària, dona dret a participar de la gestió i a la presa de decisions, i permet comprar els productes a preus més assequibles que els d’un negoci convencional.

Iniciatives com aquesta ja funcionen a poblacions com Barcelona, Manresa, Madrid o Saragossa, i Mataró vol sumar-se a aquest moviment. Actualment les impulsores estan en procés de recerca d’un local i enllestint el funcionament, així com també estan treballant en la imatge gràfica de la Feixa.