Oberta la convocatòria ACOL per a contractar persones en situació irregular

El termini de sol·licitud finalitzarà el 7 de març i els contractes s’hauran de formalitzar màxim el 30 de desembre de 2022

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) del Departament d’Empresa i Treball ha publicat una nova convocatòria de la línia de subvencions ACOL, –d’acollida–, per al foment de la contractació de persones en situació administrativa irregular, i per tant, amb major risc d’exclusió social per les dificultats d’accés al mercat laboral. El termini de sol·licitus s’inicia avui, 22 de febrer, i finalitzarà el 7 de març. Els contractes s’hauran de formalitzar com a molt tard el 30 de desembre de 2022 i hauran de finalitzar com a màxim el 29 de desembre del 2023.

Amb aquesta convocatòria s’hi permetrà la contractació d’unes 400 persones, que compleixen els requisits per tramitar un arrelament social, durant un periode de 12 mesos a jornada completa, un dels principals requisits que la llei d’estrangeria demana a les persones migrades extracomunitàries per poder aconseguir l’autorització de residència i  treball. 

Les entitats que s’hi poden beneficiar són aquelles sense ànim de lucre, i enguany, també ajuntaments i consells comarcals. A més, al finalitzar el contracte de treball, si les persones participants compleixen els requisits, poden renovar el seu permís de residència i treball durant dos anys.

Requisits de les persones beneficiàries:

  • Ser persona extracomunitària i no familiar de persona d’un país membre de la UE a la qual li sigui d’aplicació el règim comunitari.
  • Poder acreditar, mitjançant el padró, una permanència continuada a Espanya els darrers tres anys, els dos darrers anys dels quals han de ser a Catalunya.
  • No tenir antecedents penals.