Obre el Cafè Nou, un servei d’intercooperació entre Fundació Maresme i Clack

El Bar del Café Nou ha obert les seves portes per oferir un servei de restauració sostenible, inclusió social i cultura comunitària.

La iniciativa neix des de la intercooperació del CEO del Maresme, i el seu compromís social amb les persones amb discapacitat intel·lectual, i la productora audiovisual Clack, amb la voluntat d’oferir un ventall cultural a l’espai i la gestió de la comunicació.

El Bar del Cafè Nou treballarà per un model comunitari sota els valors de l’economia social i solidària. Amb aquesta concessió es vol fomentar la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats d’inserció laboral, ja que el procediment de contractació reserva que un 40% de la plantilla formi part d’aquests grups. A més, l’aposta per una gestió cultural comunitària i complementària a les grans activitats que es facin a la resta de l’edifici. La programació donarà el seu tret de sortida al mes de setembre i barrejarà música i arts escèniques vinculades al territori, i tindrà vocació de promoure, incentivar, dissenyar i programar projectes culturals i artístics. Una activitat que estarà coordinada amb l’espai de restauració.

L’edifici del Cafè Nou

Aquest projecte pretén ser un Cafè Nou per als nous temps, però neix estretament compromès amb el llarg viatge del cooperativisme local. L’edifici del Cafè Nou, construït l’any 1935 i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, originàriament era propietat de la Unió de Cooperadors i durant el temps que va estar obert al públic, va esdevenir un pol social i comunitari de la ciutat, reunint bona part de la producció cultural de Mataró. És per això que el projecte se sent hereu d’un imaginari històric d’autogestió, vocació social, treball en comú i solidaritat.

Així mateix, el Bar del Cafè Nou habita en un equipament que reobre per esdevenir un nucli turístic-cultural-social de la ciutat de Mataró, i acollir a més a més un teatre i l’oficina de turisme.

Des de Fundació Maresme i Clack la voluntat es crear riquesa per a la ciutat. Una riquesa que té gust de cafè popular, que creu en la cultura com a motor ciutadà i que reivindica que ningú quedi enrere. Una riquesa cooperativa, social i de servei públic. Que crea llocs de treball inclusius, moviment, connexions.

Un Cafè Nou per als nous temps. Uns temps de treball en comú, de cultura per a tothom i d’aposta per tot allò local. Uns temps que dibuixin la ciutat que imaginem.