Tres projectes opten a guanyar la #PepaMaca2021 a la III Nit del Cooperativisme

Tres entitats de l’economia social i solidària sol·liciten l’ajut Pepa Maca 2021, valorat en 3.000 euros. El projecte guanyador es desvetllarà el dijous 30 de setembre durant la gala de la III Nit del Cooperativisme

Comença el termini de deliberació del jurat format per persones de l’equip de Coop Maresme i de les seves entitats agrupades. D’entre els criteris d’avaluació es valorarà molt positivament el component de transformació social dels projectes sol·licitants

Després d’un any i mig marcat per les incerteses de la pandèmia, Coop Maresme recupera l’ajut Pepa Maca destinat a la creació de noves cooperatives de l’economia social i solidària. En la seva tercera convocatòria, la dotació econòmica és única i consisteix en 3.000 euros.

Des que va finalitzar el termini per a presentar les candidatures el passat diumenge 5 de setembre i fins al proper dia 29, el jurat del certamen avaluarà l’elegibilitat dels projectes i el mèrit de les seves propostes a través dels criteris establerts -recollits a les bases de la convocatòria-, entre els quals destaca el seu component transformador.

El nom de la iniciativa guanyadora serà un misteri fins al dijous 30 de setembre quan se celebrarà la III Nit del Cooperativisme (#NitCoop2021). La gala, que començarà a les set de la tarda i està previst que duri dues hores, tindrà lloc a l’emblemàtic Pati del Cafè Nou de Mataró, espai icònic del cooperativisme de la ciutat. 

A banda de la presentació dels projectes sol·licitants de la Pepa Maca 2021, estan previstes les intervencions de Josep Vidal, director general d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, i les sòcies del supermercat cooperatiu La Feixa, que van impulsar la iniciativa després de guanyar la darrera edició de l’ajut.

Dinamitzada per Musicop, SCCL, la III Nit del Cooperativisme del Maresme serà d’entrada lliure. Només cal inscripció prèvia en aquest enllaç.