Maressmejant, comença un nou curs d’ESS a la comarca!

Arriba la tardor i amb ella un nou ateneu, nous reptes i noves idees. Tanquem satisfetes aquest primer curs d’una aposta més àmplia, més diversa i amb més mirades. Un primer curs de Coop Maresme que ens permet construir un projecte a tres anys vista. Un ateneu que ha vist néixer el Cercle de Cultura, que ha programat tallers, formacions, fires, xerrades, jornades… desenes d’activitats! Però.. què hi ha darrere de tot això? Què és Coop Maresme i com poden la ciutadania i la comarca gaudir i aprofitar aquest recurs?

Una vegada més, Coop Maresme pretén donar-se a conèixer arreu de la comarca per tal d’arribar a un públic més ampli amb l’objectiu de sensibilitzar, formar, acompanyar i sobretot, acostar l’economia social i solidària a la ciutadania dels 30 municipis maresmencs. Engeguem un nou curs amb una nova campanya de difusió corporativa per tal de donar a conèixer l’ateneu a aquelles persones i entitats que encara no saben com funciona o com s’organitza.

Engeguem un nou curs amb les 5W necessàries per conèixer Coop Maresme, què, qui, com, on i, sobretot, per què?

Què?

Coop Maresme és un agent comarcal que actua com a antena i altaveu de l’economia social i solidària i el cooperativisme per identificar necessitats i oportunitats econòmiques. Treballem per dinamitzar, multiplicar i estimular les iniciatives i les potencialitats de l’economia social i cooperativa amb l’objectiu de crear riquesa al territori i ocupació estable i de qualitat.

Qui?

Coop Maresme està format per diverses entitats de la comarca. Actualment, en són part promotora l’Esberla, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, Clack, Musicoop, Agència Talaia, Folk you, Fundació El Maresme, Facto Cooperativa, Hobest, La Gûspira, TecnoCampus i CEO del Maresme.

A més, 11 entitats de la comarca i una desena d’administracions públiques hi donen suport com a col·laboradores. Coop Maresme és un dels 14 ateneus cooperatius distribuïts arreu territori.

Els serveis de Coop Maresme s’adrecen a cooperatives, centres educatius, emprenedores, associacions, entitats, gestories o empreses interessades a crear, enfortir, conèixer o donar suport a l’economia social i solidària i el cooperativisme.

 

Com?

A Coop Maresme oferim diverses línies de serveis per a diferents tipus de públics:

Sensibilització: acostem l’economia social i solidària i el cooperativisme a tota la ciutadania!

Formació: oferim un itinerari formatiu flexible i gratuït adaptat al context i les necessitats de les entitats i la comarca.

Acompanyament: Coop Maresme posa a disposició d’entitats, associacions i cooperatives suport expert i acompanyament gratuït per iniciar o consolidar la seva activitat.

A més:

  • Treballem en el mapeig i la diagnosi de la comarca per identificar les principals necessitats econòmiques, laborals, sectorials i professionals del territori.
  • Generem espais d’enxarxament i intercooperació per tal de posar en contacte diversos projectes i iniciatives amb l’objectiu de promoure la cultura cooperativa i resoldre necessitats comunes des de la col·lectivitat.

On?

Coop Maresme té la seu a l’Edifici Cafè de Mar de Mataró, però també compta amb punts informatius al Centre Innova de Pineda de Mar, l’Esberla de Vilassar de Mar, Ca la Cartera a Premià de Mar i la Casa del Marquès d’El Masnou.

A més, per a més informació i dubtes ens pots trobar al telèfon 681 661 451 o al correu info@coopmaresme.cat. Consulta també el nostre web www.coopmaresme.cat i les nostres xarxes socials!

Per què?

A Coop Maresme treballem des del convenciment un altre món, no només és possible sinó que ja existeix. És per això que apostem per una economia que col·labori i que construeixi, per una comarca viva i rica, però sobretot, per una comarca que posi les persones i el sosteniment de la vida al centre.

Hi ha una altra manera de relacionar-nos, una altra manera de treballar i una altra manera de generar riquesa. Hi ha una manera de viure vides dignes i volem construir-la entre tots i totes.

Que per què? Perquè ho necessitem!

** Campanya de comunicació per a la difusió i promoció de l’economia social i solidària a la comarca del Maresme gràcies a l’impuls de l’Ateneu Cooperatiu del Maresme, Coop Maresme.