Per les festes de Nadal, fem consum responsable!

Campanya de consum responsable durant les festes de Nadal 2023!

Com cada any les festes nadalenques ens deixen escollir quin model de consum volem alimentar amb les nostres compres. El mercat imperant, però, marca un ritme de consum de productes i serveis que sovint no necessitem, i les festes de Nadal es converteixen en un oasi de consumisme desmesurat.

Amb la intenció de sensibilitzar, fomentar i enfortir l’economia social i solidària del Maresme, des de Coop Maresme us presentem auqesta nova campanya de comunicació: ‘10 CONSELLS PER UN CONSUM RESPONSABLE

1. Compra només allò que necessitis

Ho necessito? Ho necessita? Per fer-nos felices no cal consumir sense límits. No compris tot allò que no és necessari.

2. Compra de proximitat

Fomentem el consum responsable de proximitat, i en cas que aquest no sigui possible, revisem els trajectes que fan els productes fins arribar a nosaltres.

3. Fem caure els rols de gènere!

Evitem un consum de joguines i regals sexista, fem servir la creativitat i no encasellem en funció del gènere, sobretot de les criatures.

4. Fem ús de la llengua!

La llengua és cultura, ja sigui a través del joc, d’un esdeveniment o d’un llibre. Regala llengua, regala en català!

5. Economia circular

Intercanviar o comprar de segona mà redueix la petjada ecològica de la producció i allarga la vida de molts productes. Si no ho fas servir, intercanvia-ho!

6. L’educació és una eina de transformació

És moment de fer èmfasi en el joc cooperatiu, en compartir, en educar per transformar, fugim del joc violent i eduquem en la col·lectivitat.

7. Enfortim l’Economia Social i Solidària 

L’ecosistema de l’Economia Social i Solidària arreu del territori ofereix un ampli ventall de productes i serveis. Assegurem-nos del respecte als drets laborals durant les cadenes de producció. Cerca i troba els millors detalls, enfortim l’ESS entre tots i totes.

8. Regala vida, regala temps

Regalar temps, salut, menjar, experiències i cultura és regalar-nos vida, no cal sempre allò material, regala serveis de proximitat, la comarca és viva!

9. Alerta amb els residus!

Reduir i reutilitzar embolcalls evita la generació desmesurada de residus, evita el plàstic i fes servir la creativitat per sorprendre sense malbaratar!

10. Participa!

Hi són durant tot l’any, però per Nadal trobareu campanyes solidàries d’entitats i col·lectius, podeu participar-hi i fer-ne difusió. Consolidem la solidaritat.