Ruta cooperativa amb els joves del programa ‘Arrelem’

El Departament de Sensibilització de Coop Maresme ha fet una ruta cooperativa amb el grup de joves del programa ‘Arrelem’ per explicar l’economia social i solidària dins el sector agroecològic.

La tercera edició del programa ‘Arrelem’, un impuls de l’Ajuntament de Mataró per a la professionalització del sector agroecològic i l’ocupació, ha visitat Coop Maresme per emprendre el taller d’Introducció a l’economia social i solidària (ESS), i entendre quina és la situació del sector agroecològic de la comarca sota el paraigua de l’ESS.

Els joves, d’entre 14 i 19 anys, han visitat l’espai de treball del Cafè de Mar i la seu de ‘S’ha acabat el bròquil’, un projecte d’agricultura ecològica amb espai a Mataró, que ofereix verdura i fruita de temporada i proximitat a tot el Maresme i el Vallès. Entre altres membres que formen part del projecte s’hi troba ‘Ecomaresme SCCL’, cooperativa agrària agroecològica sense ànim de lucre, i entitat col·laboradora de Coop Maresme.

Arrelem

‘Arrelem’ és una activitat formativa i ocupacional encapçalada per l’Ajuntament de Mataró que va dirigida especialment a joves en situació de vulnerabilitat, que no han pogut accedir a recursos ja existents. Es tracta d’una formació professionalitzadora en el sector agroecològic, i altres àmbits educatius, així com la informàtica i competències digitals i lingüístiques. Amb aquesta formació es busca millorar les competències bàsiques, instrumentals i laborals dels i les joves participants, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat i contribuir a la seva inclusió social i inserció laboral.