Rutes cooperatives per acostar el cooperativisme i l’economia social i solidària a les joves estudiants

Coop Maresme aposta per les rutes cooperatives per acostar el cooperativisme i l’economia social i solidària, a l’alumnat i professorat de la comarca. Un format que permet conèixer les cooperatives del territori de primera mà.

Aquest mes de Novembre, s’han reprès les rutes cooperatives (#rutacoop) a la ciutat de Mataró. Unes rutes organitzades per Coop Maresme, que tenen com a objectiu donar a conèixer els valors i formes de treballar de les cooperatives als alumnes, mitjançant una experiència dinàmica i vivencial fora de les aules.

Durant aquest primer mes de rutes cooperatives, s’han realitzat una vuitena de rutes cooperatives amb alumnes de; Escola GEM, INS Thos i Codina i Escola Pia Santa Anna. En aquesta edició i amb l’objectiu de facilitar l’organització de les rutes, es varen visitar cooperatives ubicades a Mataró: Artijoc, Buc de Llibres, Som Mobilitat, Claraboia, l’Ariet, entre d’altres, han sigut algunes de les cooperatives visitades. En un futur proper, Coop Maresme vol expandir l’abast de les rutes a un nivell comarcal, aconseguint organitzar rutes cooperatives en diversos punts de la comarca.

“Trobem molt important que els joves d’avui coneguin les diverses modalitats de funcionament empresarial que existeixen, que no es quedin només amb la idea general de les típiques del sistema capitalista. Per altra banda, també els transmetem el que representa la filosofia del cooperativisme a nivell social, el retorn que les cooperatives fan a la societat pel sol fet de funcionar d’aquesta manera més democràtica i igualitària”, afirmen les sòcies de Buc de Llibres.

Aquestes rutes, són un format adreçat a alumnes d’ESO, Batxillerat o FP, una activitat ideal per acostar la visió cooperativa i social a aquelles alumnes que realitzin assignatures o treballs de recerca relacionats amb l’emprenedoria.

Si vols més informació sobre les rutes cooperatives pel teu centre educatiu, envia un correu electrònic a info@coopmaresme.cat o truca al 681 66 14 51.