Sensibilització

La difusió i visualització dels projectes d’economia social i solidària és un element clau per a l’èxit d’aquesta. És per això que Coop Maresme organitzem jornades i fires per acostar els projectes, iniciatives i principis de l’economia social i solidària a la ciutadania. A més, el personal tècnic de l’ateneu ens encarreguem de difondre la seva activitat, a través dels canals disponibles com xarxes socials, la pàgina web, enviament regular de butlletins informatius i d’altres.

Quines accions de difusió i
visualització realitzem?

Campanyes de difusió de l’economia social i solidària i la fórmula cooperativa.

Campanya xxx

Elaboració de materials per donar a coneixer la fórmula cooperativa.

Exposició “Economia social i solidària: un canvi a l’abast de la teva butxaca”. Dona un cop d’ull al web,aquí

Organització de jornades i activitats de difusió de l’ESS i el cooperativisme.

Un resum de la jornada ‘Inserció laboral i regularització de persones migrades a l’ESS’,aquí

Tallers sobre diferents temàtiques de l’economia social i solidària i el cooperativisme adreçats a alumnat de cicles formatius. Tallers sobre el model cooperatiu, economia feminista, consum, migracions, visites a cooperatives, etc.

Podeu consultar el nostre catàleg d’activitats per centres educatius.

En col·laboració amb el Moviment Educatiu del Maresme realitzem diverses accions formatives adreçades al professorat amb l’objectiu que puguin incorporar els valors i els principis del model econòmic cooperatiu a l’aula. 

Tenim editats alguns recursos pedagògics!


Món educatiu

Per fer-ho possible, l’Ateneu facilitem activitats i recursos pedagògics al professorat i l’alumnat, tots ells recollits al Catàleg de tallers dinamitzats i recursos per apropar l’economia social i solidària a l’aula. A continuació us presentem algunes de les propostes que oferim:

L’economia social i solidària (ESS) i el moviment cooperatiu són una alternativa real al model capitalista imperant. Aquest fet, juntament amb la importància creixent de l’educació transformadora, crítica i conscient, està fent que cada vegada més es vulgui treballar el cooperativisme dins les aules dels centres educatius.

Activitats per l’alumnat
dels centres educatius

Coop Maresme apropem l’economia social i solidària als centres educatius a través del Taller d’introducció a l’economia social i solidària (ESS). A través d’una sessió dinàmica a l’aula expliquem als alumnes els valors i els principis del cooperativisme, els trets principals d’aquest model empresarial i alguns exemples reals de la comarca.

També oferim a l’alumnat la possibilitat de participar a la Ruta de l’economia social i solidària, una proposta vivencial per conèixer les iniciatives, explicades per les sòcies en primera persona, a partir del desplaçament físic a les seus de les cooperatives. Durant el trajecte d’un punt a l’altre, donem temps a les alumnes per a reflexionar sobre allò experimentat.

Per últim, també oferim la VilaEssCoop, l’escape room virtual i col·laboratiu; una eina virtual i didàctica que permet apropar l’ESS i el cooperativisme a l’alumnat, d’una manera col·laborativa, divertida, dinàmica i amena. El joc es dissenya pensant en oferir als centres una alternativa a les sessions presencials a l’aula, alhora que facilita la interacció a distància, fomenta el treball en grup i presenta una atracció pels joves en ser una proposta creativa, innovadora, actual i lúdica

Formació i suport
al professorat

En col·laboració amb el Moviment Educatiu del Maresme realitzem diverses accions formatives adreçades al professorat amb l’objectiu que puguin incorporar els valors i els principis del model econòmic cooperatiu a l’aula. Per això, organitzem cursos i xerrades així com grups de treball que ens permeten crear xarxa entre persones docents amb la motivació de compartir eines, metodologies i recursos pedagògics.