S’obre el termini per l’Ajut Pepa Maca 2019, ajut a la creació de noves cooperatives compromeses amb la transformació social

Aquesta setmana s’ha obert el termini per presentar projectes de noves cooperatives compromeses amb la transformació social: l’Ajut Pepa Maca 2019. Es tracta d’un ajut amb una dotació de 3.000€ més una oferta formativa i d’acompanyament per a la constitució i, com a novetat d’enguany, una menció al treball de recerca de batxillerat i cicles formatius més rellevant que giri al voltant de l’ESS i el cooperativisme. Des de Coop Maresme s’ha volgut incorporar la menció als treballs de final de curs dels Centres educatius de la Comarca ja que entenen que incorporar la proposta educativa de l’economia solidària i el cooperativisme als centres és una bona manera de transformar a mig termini.
L’Ajut homenatja la figura Pepeta Agramunt i Costa (Pepa Maca), treballadora del sector tèxtil i activista sindical que va liderar una destacada vaga a Mataró l’any 1945, en defensa del cobrament íntegre del salari acordat amb la patronal.
A l’edició de l’any passat es van presentar un total de 10 iniciatives de cooperatives de sectors diversos, i l’entititat guanyadora de l’ajut va ser ecoMaresme, que ja està duent a terme un projecte de producció agrària ecològica i biodiversa, de proximitat, creant xarxa social i consum local i directe, fomenta la sostenibilitat ecològica i econòmica.