Supermercat Cooperatiu guanya l’Ajut Pepa Maca 2019

El projecte de venda de productes ecològics a persones sòcies i no sòcies de la cooperativa guanya l’Ajut Pepa Maca 2019, atorgat durant la 2a Nit Coop.

El passat 25 de setembre es va celebrar la 2a Nit del Cooperativisme del Maresme, popularment coneguda com a Nit Coop, i on es va atorgar l’ajut Pepa Maca. Com a novetat l’edició d’enguany es va celebrar a la Nau Gaudí, antiga seu de la cooperativa “La Obrera Mataronense”, la qual va aplegar una cinquantena de persones per a celebrar el cooperativisme i conèixer les guanyadores d’enguany. A l’inici de l’acte Víctor Ligos, historiador i membre de la Unió de Cooperadors de Mataró va explicar els orígens de l’espai emblemàtic de la ciutat. 

Com ja és habitual durant la Nit Coop, els projectes candidats a guanyar l’Ajut Pepa Maca van poder exposar i compartir els seus projectes amb les assistents. En l’edició d’enguany, van ser dues les iniciatives exposades, dels tres projectes presentats: Agència Talaia (agència de comunicació corporativa integral, posicionament i audiovisuals) i Supermercat Cooperatiu (projecte de venda de productes ecològics a persones sòcies i no sòcies de la cooperativa). Després d’aquestes presentacions, van intervenir representants d’Ecomaresme, la cooperativa agroecològica guanyadora de l’edició anterior de l’ajut, que van destacar l’empenta que havia suposat aquest.

Després d’analitzar els projectes participants i revisar la seva adequació a les bases de l’Ajut Pepa Maca 2019, el jurat professional va decidir atorgar l’ajut a Supermercat Cooperatiu per la seva promoció de l’arrelament territorial i economia de proximitat, la seva proposta d’enfortiment de la xarxa d’Economia Social i Solidària que contribueix a la generació d’un mercat social, local i català, la seva reducció de l’impacte ambiental i la seva coherència amb l’estructura econòmica, la fórmula jurídica i el plantejament d’intercooperació.

“Guanyar la Pepa Maca 2019 és una satisfacció i una empenta per engegar el projecte amb més força. Un pas cap endavant per intentar arribar a més gent” assegurava una de les sòcies de Supermercat Cooperatiu en assabentar-se de la resolució de l’ajut. La Menció Especial del Públic també va ser atorgada pel jurat popular a aquest projecte que es constituirà formalment en els propers 6 mesos.

L’acte també va comptar amb la presència de Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa que va destacar que “és important fer actes com la Nit del Cooperativisme per donar a visibilitat a la feina que s’està fent des de l’ateneu i des del teixit cooperatiu del Maresme”.